DOLAR

32,5787$% 0.07

EURO

34,9225% 0.09

STERLİN

40,6273£% 0.21

GRAM ALTIN

2.436,27%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.089,00%0,27

BİTCOİN

2176854฿%0.60344

a

Sony ve Honda arasında heyecanlandıran PS5 iş birliği!

Sony ve Honda 2022 yılının Mart ayında ortak girişim anlaşması imzaladığı duyurmuştu ve şirketler eylül ayında ise Sony Honda Mobility Inc. adı altında birleştirildi. Sony Honda Mobility girişimi otomobil dünyasına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Yeni üretilecek elektrikli Honda araçları bir eğlence merkezi haline getirmeye hazırlanan girişim müzik, film ve PlayStation 5 gibi eğlenceyi ön planda tutan araçlar üretmeyi planlıyor.

PlayStation 5 entegre edilen Honda aracın 2026’da çıkması bekleniyor

Sony robotik başkanı ve Sony Honda Mobility’nin ortak başkanı Izumi Kawanishi, verdiği demeçte PlayStation 5’i otomobillere entegre etmenin teknolojik olarak mümkün olduğunu söyledi. Sony, Tesla gibi bir otomobile sadece oyun enjekte etmek istemiyor. Honda Motor üst düzey yöneticisi Yasuhide Mizuno, “Sunmak istediğimiz kitleye hitap edecek donanımda bir araç geliştireceğiz. Şu an hangi araçta Gran Turismo (Yarış simülatörü) var” dedi.

Izumi Kawanishi’ye göre bu girişim elektrikli araç rekabetinde Tesla’ya karşı üstünlük sağlayabilecek teknolojilere sahip. Girişim içerik, hizmet ve eğlencenin teknoloji ile birleşmesini sonucunda ortaya çıkıyor. Kawanishi, ortak girişimin ilk otomobil modelini 2026 yılına kadar Kuzey Amerika’da piyasaya sürmek amacıyla öncelik vereceklerini belirtti.

Bununla birlikte, Sony ve Honda Mobility’nin çözmesi gereken bulmacanın bir parçası var ve bu asıl “hareketlilik” kısmı. Şirket, sürücünün seyahat ederken eğlence sistemlerinde izlemesi ve oynaması için aracı tamamen otonom hale getirmeyi planlıyor


Sony Honda Mobility’nin elektrikli otomobilleri için tarih verildi!

Sony Honda Mobility’nin elektrikli otomobilleri için tarih verildi!

Sony ve Honda’nın elektrikli otomobil üretimi için kurduğu Sony Honda Mobility şirketinin planları belli oluyor.

Bu aracın gelişmesinin zaman alacağını da itiraf eden Kawanishi, “Aracınızın içindeki alanın keyfini çıkarmak için, onu araç kullanmanıza gerek olmayan bir alan haline getirmelisiniz. Bunun çözümü otonom sürüştür” dedi.

Piyasada benzer teknolojiyi piyasaya süren başka firmalar da var. Google ve Apple, sırasıyla Android Auto ve CarPlay’i piyasaya sürdü. Ayrıca Tesla’nın tablet tarzı kontrol paneli, müşterilerin web’de gezinmesine ve oyun akış hizmetlerine erişmesine de olanak tanır. Son olarak BMW’de, AirConsole ile yaptığı iş birliğiyle gelecek yıldan itibaren araçlarına gündelik oyunları da ekliyor.

Siz otomobilde PlayStation 5 oynama konusunda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Samsung’dan orta segment bir modele daha Android 13 müjdesi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0