DOLAR

32,5316$% -0.05

EURO

34,9983% 0.27

STERLİN

40,7909£% 0.25

GRAM ALTIN

2.425,27%0,10

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%0,12

BİTCOİN

฿%

a

“Tarihi Eser Liderleri Projesi” hayata geçiriliyor

Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri , gençlere tarihi eserler konusunda farkındalık ve bilinç yaratmak , ülkelerinin tarihi zenginlikleri konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin katkılarıyla, “Tarihi Eser Liderleri Projesi”ne hayat veriyor.

Pilot uygulaması hafta başında Girne Turizm Meslek Lisesi’nden başlayan projenin, ülke genelindeki tüm okullara yayılması hedefleniyor.

Evkaf İyilik Gönüllüleri Girne Sorumlusu Oya Kutsal,Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin katkılarıyla hayata geçirecekleri “Tarihi Eser Liderleri Projesi” ile ilgili bilgi verdi.

Oya Kutsal , “Tarihi Eser Liderleri Projesi” ile hedeflerinin, tarihi eserlerin önem ve değerini genç nesillere aktarmak, gençlerin sanat tarihi bilgilerini geliştirmeleri,ileride ülkeyi yönetecek konuma geldiklerinde, tarihi eserler konusunda bilinçli ve bilgili bir şekilde karar alarak, koruma sahip çıkma görevlerini daha iyi yerine getirmelerini sağlamak, gençlerin öncelikle yaşadıkları bölgelerin sonra da ülke genelindeki tarihi eserler hakkında bilgi sahibi olarak, yaşadıkları kent ve ülkeye değer kazandırmalarına olanak yaratarak, bölgelerine ve geçmişlerine hakim olmalarını desteklemek olduğunu vurguladı.

Pilot programın,Girne merkez, Girne kazasının doğusu ve Girne kazasının batısı olmak üzere 3 ana rotada gerçekleşeceğini dile getiren Kutsal, gezilecek rotalarda yer alan tarihi eserler hakkınd ada bilgi verdi.

Projeye katılarak gruplara ayrılan gençlerin , gezdikleri bölgelerle ilgili süresi 5 ila 7 dakika arasında değişecek belgeseller hazırlayacağını kaydeden Kutsal, projenin “En iyi Belgesel”yarışmasıyla tamamlanacağını belirtti.

Girne Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Yıldızdoğan da, “Tarihi Eser Liderleri Projesi”nde pilot okul olarak yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Özellikle gelecekte turizm alanında çalışacak gençlerin , ülke kültürü,gelenkleri , mutfağı ve tarihi eserleri konusunda bilgi sahibi olmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Yıldızdoğan, projenin gençlere önemli bir katkı yapacağına inanç belirtti.

Proje kapsamında, öğrencileri tarihi eserler konusunda bilgilendirecek rehberlerden Fatma Erdoğan, da, pilot projede ziyaret edilecek tarihi eserler ve izlenecek yöntemlerle ilgili BRT‘ye bilgi verdi.

“Tarihi Eser Liderleri Projesi”ne katılan pilot okul , Girne Turizm Meslek Lisesi öğrencileri de projeyle ilgili düşüncelerini anlattı.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Polis yollarda oluşan su birikintilerine karşı sürücüleri uyardı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0