DOLAR

32,5195$% -0.09

EURO

34,8322% -0.11

STERLİN

40,5449£% 0.05

GRAM ALTIN

2.425,54%-0,18

ÇEYREK ALTIN

4.061,00%-0,96

BİTCOİN

2144269฿%-0.73992

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Tarım Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı

Tarım Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Gübenlik Bakanlığı arasında, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı çalışan veteriner, mühendis ve/ veya diger saha calışanlarında İş Sağlığı Güvenliği kültürünün oluşturulması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, bakanlığıa bağlı personelin bilinçlendirilmesi ve bu konudaki eğitimi almasına önem verdiklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da, iş kazalarının önüne geçmek amacıyla, çalışanlara meslekleri doğrultusunda sağlık mevzuatları alanında eğitimler vererek farkındalığı arttırmak istediklerini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı arasında “Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği” protokolü imzalandı.

Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon da imzalanan protokole Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz imza koydu.

Protokolle, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı çalışan veteriner, mühendis ve veya diger saha calışanlarında İş Sağlığı Güvenliği kültürünün oluşturulması amaçlanıyor.

Protokol kapsamında, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı çalışan veteriner mühendis ve diğer saha çalışanları ile ile tarım sektöründe hizmet veren çalısanlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim destegi verilecek, bilgi ve farkındalıklarının artırılması için bilinçlendirme rehberi hazırlanacak.

Ayrıca, tarım sektöründe hizmet veren işyerlerinde İş Sağlığı Güvenliği risk değerlendirmesi çalışmaları yapılarak, Tarım sektöründe kamuda ve özel işyerlerinde çalışanlar için gerekli sağlık kontrollerinin yapılması, iş hijyeni ölümlerinin ve meslek hastalıkları ile ilgili takip yöntemlerinin geliştirilmesi için işbirliğinde bulunulacak.

Prokolokün imza töreninde konuşan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, iş sağlığı ve güvenliği konusunun çok önemli olduğunu söyleyerek bu konuda da eğitimin başta geldiğini söyledi.

Tarım Bakanlığı’na bağlı personelin bilinçlendirilmesi ve bu konudaki eğitimi almasının bakanlık olarak önem verdikleri bir konu olduğunu kaydeden Bakan Oğuz, hedeflerinin bu eğitimden bakanlık bünyesindeki her birimin yararlanması olduğunu ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da, iş sağlığı ve güvenliği haftası vesilesi ile bir dizi çalışma başlattıklarını ve benzeri protokollerin 8 meslek grubunda daha hayata konacağını kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan üzücü bir kaza olduğunu da hatırlatan Bakan Taçoy, bu iş kazalarının imzalanan protokollerle bir daha yaşanmamasını arzuladıklarını kaydetti
Taçoy, çalışanlara meslekleri doğrultusunda sağlık mevzuatları alanında eğitimler vererek farkındalığı arttırmak istediklerini de dile getirerek, bu protokolün bir ilk olduğunu kaydetti.

Bu protokoklün, çalışanların sağlık sorunlarının ve mesleki hastalıklarının ortadan kaldirilmasi için de önem taşıdığını anlatan Taçoy, “İkinci adımımız da belediyeler olacak. Belediyeler Birliği ile çalışma başlatıp tüm belediyelere iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilecek. Bu protokollerin uygulanıp uygulanmadığı nuktasında da Bakanlığımız takipçi olacak” dedi.

Konuşmaların sonunda iki bakan protokole imza kouydu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“KKTC’nin II. Girişimci Çocukları Projesi” final şenliği ile tamamlandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0