DOLAR

32,5339$% -0.06

EURO

34,8876% 0.02

STERLİN

40,6645£% 0.18

GRAM ALTIN

2.431,50%0,07

ÇEYREK ALTIN

4.083,00%0,17

BİTCOİN

2162113฿%-0.75856

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Tatar:Ülkemizin farklı yerlerindeki eczacılar en iyi şekilde halka hizmet vermeye devam ediyor

Tatar:Ülkemizin farklı yerlerindeki eczacılar en iyi şekilde halka hizmet vermeye devam ediyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dün akşam, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nin 14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katıldı. Cumhurbaşkanı Tatar etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, ülkemizde 400’den fazla eczacı ve 350 eczanenin bulunduğuna işaret ederek sektörün büyük olduğunu ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Eczacıların ve ecza depolarının ülkeye en iyi şekilde hizmet verebilmesi için önemli çalışmaların yapılmakta olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, pandemi süreci ve dünya tedarik zincirindeki sıkıntılardan dolayı ilaç bulma sıkıntısı konusunda Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştuğunu ve Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ’ın da çabalarıyla ilaç sıkıntısını çözmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Yeni ilaçların takibinin yapılması konusunda eczacılara düşen sorumluluğa değinen Cumhurbaşkanı Tatar, özellikle genç neslin heyecanıyla konunun izlendiğini ve genç eczacıların ülkemizin farklı yerlerinde kaliteli hizmetler verdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar tüm eczane sahiplerini, ecza depolarını ve eczacıları tebrik etti. Pandemi süreci, ekonomik sıkıntı ve deprem felaketinin sonuçlarının eczacılara da etki yaptığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, eczacıların en iyi şekilde halka hizmet vermeye devam ettiğini söyledi ve 14 Mayıs Eczacılar Günü’nü kutladı.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz de, Cumhurbaşkanı Tatar’ın eczacılara verdiği destek ve emeğe teşekkür ederek Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Meclis’ten geçmesiyle kurumsallaşmış bir meslek yasasına sahip olunduğunu söyledi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Töre, “Her Şey Vatan İçin” isimli film projesini gerçekleştirecek ekibi kabul etti

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0