DOLAR

32,3311$% 0.24

EURO

35,0836% -0.14

STERLİN

41,0056£% -0.04

GRAM ALTIN

2.300,50%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.955,00%-0,53

BİTCOİN

2276766฿%0.55838

a

Tesla, tam otonom sürüş özelliğini herkese getiriyor!

Son zamanların gündemden düşmeyen ismi Elon Musk, bu kez ilgi çekici bir haberle adından söz ettirdi. Tesla, SpaceX ve Twitter sahibi Musk, Tesla’nın tam otonom sürüş özelliğiyle ilgili önemli bir gelişmeyi takipçileriyle paylaştı. İşte heyecanlandıran o paylaşım!

Tesla tam otonom sürüş özelliği Kuzey Amerika’da aktif olacak

Gündeminde geçtiğimiz aylarda satın aldığı Twitter olan Elon Musk, bu defa farklı gelişmeyle karşımıza çıktı. Musk, elektrikli otomobil firması olan Tesla’nın araçlarıyla ilgili önemli bir gelişmeyi Twitter üzerinden paylaştı. Paylaşımında Tesla tam otonom sürüş özelliğinin Kuzey Amerika’da tüm Tesla sürücüleri için aktif olacağını belirtti.

Açıklamasında, tam otonom sürüş özelliğinin beta seçeneğinin Kuzey Amerika’da kullanıma açıldığını ve isteyen herkesin kullanabileceğini duyurdu. Bununla birlikte Tesla’nın oto pilot ekibini de tebrik etti. Beta yazılımın piyasaya sürülmesi, 2020’da az sayıda müşteriyle birlikte başladı. O zamandan beri ise ekim ayı itibariyle yaklaşık 600 bin sürücüye aşamalı olarak genişledi.


Apple Music yakında Tesla araçlarına gelecek!

Apple Music yakında Tesla araçlarına gelecek!

Elektrikli otomobil devi Tesla, araç sahiplerinin uzun süredir istediği hizmet olan Apple Music’i sonunda getirecek.

Tüm bunlara rağmen birkaç uyarı yer alıyor. Tam otonom sürüş (Full Self-Driving-FSD), yalnızca gerekli donanımlara sahip olan Tesla’larda var. Ayrıca ayrı bir şekilde 15 bin dolara mal olan FSD satın alırsanız kullanmanız mümkün olur. Musk, tüm bu gereksinimlerin karşılanması durumunda, sürücülerin özelliği otomobilin ekranından isteyebileceğini söyledi.

Tam otonom sürüş ile genel olarak bütün kontroller araca kalıyor. Bu da sürücünün devre dışı kalmasına neden oluyor. Ayrıca hızlanma, yavaşlama ve direksiyon idaresi gibi tüm hareketler, çevre kontrolü ve trafik sıkışıklığına dahil olacak şekilde otomatik bir şekilde gerçekleşiyor.

Tesla, tam otonom sürüş özelliğini herkese getiriyor!

Tüm bunlarla birlikte Musk, Tesla’nın yıl sonuna kadar tamamen kendi kendine sürüşe ulaşacağını iddia etti. Ancak şirketin üçüncü çeyrek kazançları sırasında, FSD’nin 2022’de direksiyon başında biri olmadan sürmek için yasal onay alamayacağını kabul etti.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Peki, siz Tesla tam otonom sürüş özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0