DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

฿%

a

Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü Güzelyurt’a konuk oldu

Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Sümer Ezgü, TRT Müzik için hazırlayıp sunduğu ‘Anadolu’dan Geldik’ programının çekimleri için Güzelyurt’taydı. Yaptığı program çerçevesinde Anadolu’nun otantik müziklerine yer veren sanatçı, Güzelyurt’taki çekimlerinde Kıbrıslı sanatçıları ağırladı.

Kıbrıs kültürünün tanıtılması, yaşatılması ve kültürel zenginliğin paylaşılmasını hedefleyen programın üç bölümünün çekimleri Güzelyurt Belediyesi Kültür Evi’nde yapıldı. Burada Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar tarafından karşılanan sanatçı, BRT’ye açıklamalarda bulundu.

Ezgü, yaptığı progtam çerçevesinde Anadolu’nun otantik müziklerini tanıttığını kaydederek, Kıbrıs’ın da Anadolu’dan kopuk olmadığını, buranın yerel kültürünün tanıtılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Kıbrıs’ın kendine has yaşamı, kültürü, türküleri, dansları, folklorik özellikleri bulunduğunun altını çizen Ezgü, bu değerlerin önplana çıkmasının bir ulusun bir arada yaşama ve birlikte olmasına katkı koyduğunu ifade etti.

Ezgü, Kıbrıs’ta müzikal açıdan da ortak projeler geliştirilebileceğine dikkati çekerek, bu tür işbirliği çalışmalarını yapmaya hazır olduğunu belirtti. Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da böyle bir programın Kıbrıs Türk kültürüne verilen değer açısından çok kıymetli olduğunu kaydederek, Güzelyurt’un kültürel çalışmalara ve etkinliklere değer veren bir kent olduğunu vurguladı.

Ülkemizin zenginliklerinin tanıtılmasının önemine de değinen Özçınar, sanatçı Sümer Ezgü ve ekibine Güzelyurt’u seçtikleri için teşekkür etti.

BRT/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ayşe Bulut hobi olarak başladığı ‘Sevda Çiçeği’ üretimini gelir kapısına dönüştürdü

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0