DOLAR

32,5428$% 0.2

EURO

34,8138% 0.11

STERLİN

40,5943£% -0.1

GRAM ALTIN

2.495,95%0,49

ÇEYREK ALTIN

4.265,00%0,39

BİTCOİN

2072196฿%4.25245

a

Türk-Sen’in 25. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu Türk-Sen’in 25. olağan genel kurulu yapıldı.

Genel kurul saygı duruşunda bulunulmasının ardından divanın oluşturulmasıyla başladı.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Türk-Sen Genel Başkanı Aslan Bıçaklı, genel kurulların sendika konusu dışında, ülkedeki çalışma hayatı ile ilgili konuların ve ülkenin genel konularının müzakere edileceği toplantılar olduğunu söyledi.

Ülke ekonomisine de değinen Bıçaklı, mevcut şartlarda çalışanların ve emeklilerin yaşamını sürdürmesinin zor olduğunu, tüketim maddelerinde yüzde 300’lere varan artışlar olduğunu kaydetti.

Kıbrıs konusunda da konuşan Türk-Sen Başkanı, “Yalnızca Türk tarafının birşeyi istemesi ile olacak bir mesele değil, aynı oranda karşı tarafın da istemesi gerekiyor. Her iki toplumun kabul edebileceği yaşanabilir bir çözüme ulaşılması gerekiyor” dedi.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan da örgütlü mücadelenin önemine değindi.

Çalışanların sendikalara üye olmasıyla ilgili bir düzenlemenin olmadığını söyleyen Bengihan, bu konuda tüm sendikaların büyük bir rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ise, asgari ücret konusuna değindi.

Taçoy, son asgari ücret belirlenirken işveren ve işçi tarafının dayanışma içerisinde olduğunu söyledi.

Taçoy, “Ortada bir komisyon var, yılda iki kez toplanır. Asgari ücret nasıl tespit edilir, ne yapılır, biz bunu sadece yılda iki kez toplanarak değil, yıl içinde tartışarak daha iyi noktaya getirmek için çalışma başlatacağız” dedi.

Bakan Taçoy, amaçlarının emeğin, sendikanın, devletin ve siyasetçinin gücünü birleştirerek, ülkeyi daha ileriye taşıyacak adımlar atmak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından faaliyet ve mali rapor okunarak aklandı…

Genel kurulda tek aday olan Aslan Bıçaklı, yeniden Türk-Sen Genel Başkanı olurken, eski yönetim kurulu üyeleri de yeni dönemde görevlerine devam edecek.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

DAÜ, TESOL’da temsil edildi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0