DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

2077547฿%2.80365

a

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları yarın başlıyor

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi işbirliğinde düzenlenen USARGames 2023 Üniversiteler Arama – Kurtarma Oyunları 28-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

Oyunlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren 13 üniversite arama kurtarma kulübü üyelerinin katılımıyla, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Metehan Eğitim Alanı’nda yapılacak.

Arama Kurtarma Oyunlarıyla ilgili Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nda basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında ilk önce Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tanıtım filmi gösterildi ve Sivil Savunma Teşkilatı’nın her zaman her şartta Kıbrıs Türk halkının yanında olduğu vurgulandı.

Basın toplantısında konuşan Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı Metin Gezgin, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın katkılarıyla ve 19 üniversitenin birlikte hareket etmesiyle 2012 yılında kurulan Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’nin çeşitli eğitim çalışmaları, arama kurtarma çalışmaları, seminerler ve çalıştaylar yaptığını anlattı.

Gezgin “Kitleyi ve yöneticileri eğitmek ve yönlendirmek amacıyla çok çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızın teknik bölümlerine de Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı çok büyük destek verdiler. Maddi ve manevi desteklerini gördük” dedi.

Konseyin hem bilimsel hem de teknik faaliyetler yürüttüğünü ve büyük organizasyonlar düzenlediğini kaydeden Gezgin, oyunlara bu yıl Konseye bağlı üniversitelerin 13’ünün katıldığını söyledi.

Gezgin, kötü şeyler yaşamamak için toplumu bilinçlendirmek ve uyarmak istediklerini de ifade ederek faaliyetlerinin devam edeceğini vurguladı.

Basın bilgilendirme toplantısında konuşan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca da tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 Pandemisi nedeniyle oyunlara 3 yıl ara verildiğini belirterek bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Arama Kurtarma Oyunlarının dünyada hayat kurtarma temalı ilk organizasyon olma özelliği taşıdığını söyledi.

Karaca, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde AKUT öğrencilerinin sağladığı katkılara dikkat çekti.

Karaca “Organizasyon bizlere gençleri arama kurtarma faaliyetlerinde potansiyel bir güç olabileceğini göstermektedir. 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde sivil savunma ekiplerinin yanında yer alan AKUT öğrencilerimizin sağladığı katkılar bunun en çarpıcı örneği olmuştur. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı olarak üniversite gençliğinin afet yönetimi alanına ilgisinin artırılması, gençlerin biraraya gelerek edindikleri bilgi ve tecrübeleri birbirleriyle paylaşmaları adına her zaman bu tür faaliyetlere destek verilmektedir” diye konuştu.

Üniversitelere verilen destek sayesinde gençlerin arama kurtarma konusundaki ulusal kapasitenin artırılmasına katkı sunacaklarını değerlendirdiklerini söyleyen Karaca, bu tür faaliyetlerin en önemli maksatlarından birinin de KKTC’de gerçekleştirilen örnek uygulamaları dünyaya tanıtmak olduğunu bunun için de basına önemli görevler düştüğünü belirtti.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Harekat Eğitim Şube Müdürü Yusuf Eker de hem Konsey hem de USARGames 2023 Üniversiteler Arama – Kurtarma Oyunları ile ilgili bilgiler aktardı.

KKTC’de faaliyet gösteren 13 üniversitenin arama kurtarma kulübü üyelerinin katılacağı oyunlarla, “deprem, sel gibi doğal afetlerde ve büyük kazalarda tamamen gönüllü olarak amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşımla afetlerden etkilenen kişilere en kısa sürede ulaşarak, yardım için gereken en uygun koşulları yaratarak, doğru arama kurtarma çalışmaları yapmak, yaralılara temel ilk yardım yapılmasının ardından emniyetli ortam koşullarını sağlayarak, can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında farkındalığı artırmak” amaçlanıyor.

Oyunlara, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğru Üniversitesi, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, Atatürk Öğretmen Akademisi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Ada Kent Üniversitesi katılacak.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

1 Mayıs İşçi Bayramı ara bölgede düzenlenecek iki toplumlu etkinlikle kutlanacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0