DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.491,59%0,30

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİTCOİN

2084559฿%0.62734

a

Üstel: KKTC olarak Atatürk’ün çizdiği yolda ilermelemeye devam edeceğiz

Esin Leman Lisesi’nden öğrenciler, okul müdürü Halide Eser Eğitmen ve Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Baş Denetmeni Naciye Kazaz, 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla Başbakan Ünal Üstel’i ziyaret etti.
Eğitim Baş Denetmeni Kazaz, 19 Mayıs’ın gençler için önemine vurgu yaparak, “Atatürk izinden gittiğimiz bir ışık” dedi.

Kazaz, “Umarım her şey çok daha güzel günlere gidecek. Hep birlikte eğitimi geliştirmek için adımlar atacağız diye düşünüyorum” dedi.
Okul Müdürü Halide Eser Eğitmen de, geçen yıl kurulan okulları hakkında bilgi vererek, öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemeleri ve iyi insan, kültüren sahip çıkan bireyler yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Başbakan Ünal Üstel de öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak , Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemeye devam edeceklerini kaydetti.
Üstel, “19 Mayıs, Atatürk’ün gençlere verdiği bir armağan, bir bayram. Dolayısıyla çok anlamlı bir bayram. Çünkü sizler yarının, ülkemizdeki politikaları çizen, ülkemizi idare edecek olan siz değerli gençlerimiz. O yüzden eğitim çok önemlidir.Atatürk’ün çizdiği yoldan yürümek çok önemlidir. Atatürk’ün yaptığı yenilikler ve eğitime verdiği değer doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti’ninde nereden nereye geldiğini gördük, dolaysıyla biz KKTC olarak Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemeye ve her zaman onun yeniliklerini takip etmeye, uygulamaya kararlılık içerisinde olan bir ülkenin başbakanıyım.ve hükümetin ürettiği kararlar bu çerçevesinde üretilmektedir” dedi.

Konuşmasında eğitimin önemine de vurgu yapan Başbakan Üstel çocuklarının daha çağdaş, daha konforlu, daha teknolojik okullarda öğretimlerine devam etmeleri için, hükümet olarak kararlı olduklarını söyledi
Üstel bu amaçla duyarlı vatandaş ve iş insanları ile yaptıkları işbirliği ile birçok okulu ülkeye kazandıklarını ifade etti.

Üstel, “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile yaptığımız iktisadi mali işbirliği protokollerinde da okullarımızı gerek yeniden yapmak veya güncel hale getirmek için bir takım mali kaynaklar ayırdık. Dün Bakanlar Kurulumuz vardı ve 25 yeni okul yapımı için İçişleri Bakanlığı’mızın yaptığı çalışmalar neticesinde, bu 25 okul için arazinin Eğitim Bakanlığımıza devrini gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde oralarda hem devlet olarak hem özel sektör işbirliği ile yeni yeni okullar sizlerin kullanımına sunulacaktır” dedi.

Başbakan Üstel tam gün eğitime geçilmesi için çalışmaların devam ettiğini de kaydetti. Üstel,” Tam gün eğitme geçilmesi için son sürat çalışılmalarımızı yapıyoruz. Yeni eğitim yılında hedefimiz tam güne çocuklarımızı buluşturmak . Öncelikle özel eğitimde bunu başlattık ve seneye diğer okullarımızda tam gün eğitime yavaş yavaş geçmiş olacağız” dedi.

BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Öğrencilerden Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’na ziyaret

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0