49,5204$%0,11
55,7101€%0,13
66,0199£%0,32
6.662,15%0,41
10.843,00%-0,05
฿%
25 Aralık’ta yapılacak Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi’ne yönelik propaganda süreci bugün başlarken, adayların oy pusulasındaki yazılış sırası ve BRT’de yapacakları propaganda konuşmalarının yayın sırası için Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) ad çekimi yapıldı.
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik başkanlığındaki Kurul huzurunda yapılan ad çekimine, 8 siyasi partinin temsilcileri ile bağımsız adaylar veya temsilcileri katıldı.
Çekiliş sonucu belirlenen sıra numaraları, adayların oy pusulasındaki sırasının yanı sıra, BRT’de yapacakları propaganda konuşmalarının yayın sırası için de geçerli olacak.

Buna göre; Cumhuriyetçi Türk Partisi 1, Kıbrıs Sosyalist Partisi 2, Yeniden Doğuş Partisi 3, Ulusal Birlik Partisi 4, Demokrat Parti 5, Bağımsızlık Yolu 6, Toplumcu Demokrasi Partisi 7 ve Halkın Partisi 8’inci sırada yer aldı.
Ancak Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nın 68’inci maddesi uyarınca Bağımsızlık Yolu’nun adayı, BRT’de propaganda konuşması yapamayacak.
YSK, ayrıca tüm ilçelerdeki bağımsız belediye başkan adayları ve muhtarlar için de ad çekme suretiyle sıra numarası belirledi.
Propaganda süreci boyunca, siyasal partiler, bağımsız adaylar, duvar ilanı asmakta, el ilanı ve her türlü matbua dağıtmakta serbest olacak.
Ancak oy verme gününden önceki gün saat 18.00’den sonra ilan, beyanname, genelge, açık mektup ve her çeşit propaganda niteliği taşıyan matbuanın dağıtılması, yapıştırılması, asılması ve satılması yasak olacak.

Sağlık Bakanı Altuğra Kadın Hakları Günü vesilesiyle mesaj yayımladı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168978 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57806 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50446 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48251 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41106 kez okundu
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
ÜSTEL6 ARALIK’TA DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ, İSTİKRARLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
EN ÇOK YAĞIŞ AKINCILAR’A DÜŞTÜ
BAKAN HÜSEYİN ÇAVUŞKADINLAR ÜLKEMİZİN ÜRETİM GÜCÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
KTOEÖS, TÜRK MAARİF KOLEJİ’NDEKİ GREVİ SONLANDIRDIĞINI AÇIKLADI
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR
KIBRIS TÜRK EĞİTİM VAKFI 2026-2027 EĞİTİM YILINDA 219 DESTEK BURSU VERECEK
Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı 2026-2027 Eğitim Yılında 219 Destek Bursu Verecek