DOLAR

32,5622$% 0.14

EURO

34,9110% 0.69

STERLİN

40,5950£% 1.09

GRAM ALTIN

2.432,10%-0,01

ÇEYREK ALTIN

4.080,00%-1,12

BİTCOİN

2176592฿%0.92988

a

Zahra Sokak’ta “2023 Avrupa Günü” etkinliği düzenlendi

Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle Lefkoşa Zahra Sokak’ta “2023 Avrupa Günü” etkinliği düzenlendi.

18.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinlik açılış konuşmalarıyla başladı.

Brüksel’den video bağlantısıyla katılarak bir konuşma yapan Avrupa Komisyonu Yapısal Refor Destek Genel Müdürlüğü Kaynaklar, Koordinasyon ve Yardım Programı Direktörü Judit Rozsa, Kıbrıs’ın yakın geçmişte çatışma yaşamış bir ülke olduğunun asla unutulmaması gerektiğini belirterek, Avrupa Birliği’nin, adaya kalıcı barış ve refah getirecek olan Kıbrıs’ın birleşmesine yönelik bağlılığını bir kez daha teyid etmek istediğini söyledi.

Etkinliğe katılamayan Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu’nun yerine konuşan Damla Onurhan da Avrupa Birliği’nin Kıbrıs’ta eşitlik ve adalete dayalı politikalar yürüteceğine olan inancının tam olduğunu söyledi.

Hedeflerinin Kıbrıs Türk halkının yaşam standartlarının yükseltilmesi olduğuna işaret eden Onurhan, bu amaçla çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini kaydetti.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise etkinliğe Güney Lefkoşa Belediye Başkanı Konstantin Yorgacis’in de katıldığını belirterek, problemli alanlarda yeniden başlayabilmek ve farklılıkları aşabilmek adına bu katılımın güzel bir mesaj olduğunu iafde etti.

Avrupa Birliği’nin 2004 yılından itibaren Kıbrıs’ın kuzeyine bazı katkılar yaptığını belirten Harmancı ancak zamanın dinamik olmasından dolayı hem AB hem de Kıbrıs Türk tarafının bir araya gelerek yeni bir değerlendirme yapması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs’taki çözümsüz durumdan en büyük acıyı Kıbrıslı Türklerin çektiğine işaret eden Harmancı, bu durumdan hareketle Avrupa Birliği’nin taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapan etkinlikte, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin standları ve Avrupa Birliği Destekli Proje standları aracılığıyla, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı hakkında bilgiler verildi.
Avrupa Günü etkinliğinde ayrıca, konser, dans gösterisi, ödül çekilişi, Karagöz-Hacivat gölge oyunu ve sokak partisi düzenlendi.

Etkinliğin Aile ve Çocuk aktiviteleri bölümünde ise iki toplumlu sürdürülebilir çevre atölyesi, Resim atölyesi, Sanal Gerçeklik turları, hazine avı ve yüz boyama aktiviteleri gerçekleştirildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“Azerbaycan’ın Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine açılan bir kapıdır”

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0