49,9956$%0,05
56,0099€%0,08
67,1593£%0,15
6.320,02%-0,31
10.407,00%0,08
฿%
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC tarafından Birleşmiş Milletler kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde bulunan karma köy Pile’ye yönelik başlatılan yol yapımı çalışmalarında yaşanan gerginliği Anadolu Ajansına değerlendirdi.
BM’nin, Rumların tesirinde kalarak sergilediği tavrın üzücü olduğunu aktaran Tatar, “Rumların gayesi, Pile’nin tamamen bir Rum köyü olması. Amaç ve gayeleri bu. Pile’deki Türklere yaşamı zorlaştırarak onları Lefkoşa’ya Gazimağusa’ya göç ettirmek. Pile’deki Türklere devletin onları unuttuğu izlenimi vermek. Pile’yi Türklerden arındırmak. Baktığımızda Pile’den Rum yönetimi kontrolündeki Larnaka’ya ara bölgeden yollar geçmiş. Ara bölgede inşaat faaliyetleri yapılarak üniversite kurulmuş. Bunlar nasıl oluyor? Mutabakat sağlanmadan orada bir takım gelişmeler oluyor. O tarafa gelince bir şey yok ama bize gelince böyle bir tavır!”ifadelerini kullandı.
Tatar, Pile’yi KKTC‘nin Beyarmudu kasabasına bağlayan mevcut yoldan ulaşımın, normalde 10 dakika sürdüğünü ancak gümrük işlemleri ve yoğunluktan dolayı bu sürenin 1 saate çıktığını vurgulayarak, Pile’den KKTC‘ye gelmek isteyen acil hastaların dahi gümrük kapısında zaman kaybettiklerini ve bu nedenle Pile-Yiğitler Yolu Projesi’nin uygulamaya geçirildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Pile’de yaşayan Kıbrıs Türklerinden “bizi unuttunuz” şeklinde devamlı serzeniş aldıklarını aktararak, “Bu yolun yapımı, kendi vatandaşlarımıza hizmet götürebilmek için 25 yıl diplomatik yollardan mücadele verdik. BM 25 yıldır bizi oyaladı. ‘Yok New York’a, yok İngilizlere soracağız’ bahaneleri ile beklettiler. Bizleri oyalayarak işi uyutma yoluna gittiler. Bizlerin unutacağını zannettiler.” diye konuştu.
BM Barış Gücü askerleri ile KKTC polisi arasında 18 Ağustos’ta yaşanan olayları hiç arzu etmediklerini fakat BM askerlerinin bölgede KKTC toprağı olan alanı Yeşil Hat’ta dahil gibi göstermeye çalıştığını anlatan Tatar, “Burada bir otorite vardır. Bu otoritenin polisi ve askeri vardır. KKTC‘nin toprağını Yeşil Hat’tın içinde göstermelerine müsaade edemeyiz.” dedi.
Yiğitler’den Pile’ye yol yapımını eninde sonunda tamamlayacaklarına dikkat çeken Tatar, sorunun diplomatik yollardan çözülmesini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Bakan Berova, Ercan Havalimanı yeni binasında inceleme yaptı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168998 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57828 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50466 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48272 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41127 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : UTANMA DUYGUSUNU NEREDE KAYBETTİK?
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Rusya ve Ukrayna açıklaması
Cyprus Mail gazetesinden Hristodulidis’in Maraş önerisine sert eleştiri
Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı seçimini İliyana Yotova kazandı
Yüksek Seçim Kurulundan Serdar Denktaş’ın iddialarına yanıt
Lapta sakini iş insanı Ercan Kardeşler’den LAÇ Belediyesi’ne asfalt tepkisi
HAKAN ORAN YAZDI : KALİTENİN VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRMENİN ADI LAÜ
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı