50,0294$%0,04
56,2629€%0,20
67,4798£%0,18
6.535,42%0,00
10.733,00%-0,08
฿%
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi ile Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde “Kıbrıs Barış Harekâtı 50. Yıl Davetli Sempozyumu” yapıldı.
Yunus Emre Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre, yıl boyunca devam edecek 1974 Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yıl Kutlama Programı kapsamında düzenlenen sempozyum, Lefke Avrupa Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla yapılan sempozyumda açılış konuşmasını şeref konuğu olarak tarihçi İlber Ortaylı yaptı.
İki oturum halinde düzenlenen sempozyumun 1. oturumunda Prof. Dr. Ali Satan, Prof. Dr. Soyalp Tamçelik ve Prof. Dr. Grazyna Zajac tarafından Barış Harekatı’nın tarihi süreci; 2. oturumunda ise Prof. Dr. Mustafa Serhan Yücel, Prof. Dr. Babahan Şerif, Prof. Dr. Elmira Memedova Kekeç ve Doç. Dr. Tudaro Arnaut tarafından Barış Harekatı’nın edebiyat dünyasına yansımaları ele alındı.

Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Ukrayna ve Polonya’dan sempozyuma katılan, Kıbrıs Türk tarih ve kültürüyle bağlantılı çalışan akademisyenlere Barış Harekâtı 50. Yıl kutlama plaketi takdim edildi.

Ercan Havalimanı’nda, 10 günde 878 Uçağa Hizmet Verilecek
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168998 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57828 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50466 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48272 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41127 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : UTANMA DUYGUSUNU NEREDE KAYBETTİK?
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Rusya ve Ukrayna açıklaması
Cyprus Mail gazetesinden Hristodulidis’in Maraş önerisine sert eleştiri
Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı seçimini İliyana Yotova kazandı
Yüksek Seçim Kurulundan Serdar Denktaş’ın iddialarına yanıt
Lapta sakini iş insanı Ercan Kardeşler’den LAÇ Belediyesi’ne asfalt tepkisi
HAKAN ORAN YAZDI : KALİTENİN VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRMENİN ADI LAÜ
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı