49,2078$%0,03
55,1726€%0,10
65,1399£%0,15
6.523,94%0,33
10.706,00%0,09
฿%
Kıbrıs Türk Hemşire ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, “mevsimlik işçi” olarak istihdam edilen hemşirelerin “geçici işçi” statüsüne geçirileceği yönünde bilgiler olduğunu savunarak, “Bu kadroya geçen kimseye hemşirelik yaptırtmayacağımızı kamuoyuna ve mevcut hükümete bildiririz” dedi.
Yazılı açıklamasında pandemi döneminde krizin fırsata çevrildiğini, hukuk da çiğnenerek siyasal hamlelerle mevsimlik işçi adı altında yüzlerce personel istihdam edildiğini savunan Özgöçmen, bu statüde hemşire alımına da gidildiğini söyledi.
Bunu hemşirelik mesleğine yapılan “hakaret ve saygısızlık” olarak niteleyen ve “Bir mesleğe bu kadar hakaret dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmamıştır” diyen Özgöçmen, Başbakanı Ünal Üstel’in kendilerini çağırıp önerilerini dinlediğini kaydetti.
İbrahim Özgöçmen, “Mevsimlik işçi adı altında alınan meslektaşlarımızın geçici memur statüsüne çevrilmesini talep ettik, talebimiz net ve anlaşılırdır” dedi.

Başbakan’ın kendilerine bu konuda söz verdiğini iddia eden, bu nedenle eylem ve grevleri iptal ettiklerini söyleyen İbrahim Özgöçmen, “Sayın Üstel’in mevsimlik işçi adı altında alınan meslektaşlarımızı Başbakanlık kadroları altında geçici işçi statüsüne çevireceği tarafımıza bilgi olarak geldi” iddiasında bulundu.
Özgöçmen, bu kadroya geçen kimseye hemşirelik yaptırtmayacaklarını söyledi.

Salamis Port Shipping Ltd. Elleçleme İşlemleri İçin İhalenin Yerel Yapılmasını İstedi
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168974 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57802 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50442 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48247 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41102 kez okundu
Bizden sonra geleceklere ödenemez borçlar bırakmak belediyecilik değildir.
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi