48,8480$%0,05
55,6575€%0,11
64,6953£%0,12
6.703,08%-0,41
10.965,00%-0,51
฿%
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Almanya merkezli tur operatörünün, acentelere gönderdiği e-postada KKTC için “Kıbrıs’ın işgal altındaki kuzeyi” ifadesini kullanmasına tepki gösterdi.
Ataoğlu, AA muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tur operatörlerine Rumların oyununa gelmemeleri çağrısında bulunarak, Alman şirketin acentelere gönderdiği mailin skandal olduğunu vurguladı.
Ataoğlu, “KKTC’nin statüsünü belirlemek Alman tur şirketine kalmamıştır. TUI’nin gönderdiği mailde kullandığı ‘işgal altında’ ifadesi ayıptır.” dedi.
Rumların her yaz KKTC’de turizmi baltalamak ve ekonomiyi çökertmek için türlü oyunlara başvurduğunu dile getiren Ataoğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) konaklayan turistlerin KKTC topraklarına geçmesini engellemenin seyahat özgürlüğü ve Avrupa Birliği (AB) serbest dolaşım hukukuna aykırı olduğunu kaydetti.

-TUI’nin acentelere gönderdiği e-posta
GKRY’nin KKTC turizmini hedef alan şantajları üzerine Almanya merkezli tur operatörü TUI, yetkili acentelere, turistlerin artık günübirlik KKTC’ye götürülmeyeceğine dair e-posta gönderdi.
E-postada, bundan sonra GKRY’ye gelen turistlerin günübirlik KKTC’ye götürülmeyeceği, mevcut rezervasyonların 31 Ağustos’ta son bulacağı ifade edildi.
Tur operatörünün Kıbrıs Operasyonları Yöneticisi Eva-Maria Scharin’in gönderdiği e-postada, KKTC için “Kıbrıs’ın işgal altındaki kuzeyi” ifadesinin kullanıldığı görüldü.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da KKTC’de tatil için daha önce rezervasyon yaptıran AB ve diğer ülke vatandaşlarının geçişlerinin, GKRY tarafından yasa dışı şekilde engellendiğini belirterek, Rumların tur operatörlerine şantaj yaptığını söylemişti.
Tatar, “Rum liderliği, turizm sektörümüzü hedef alan düşmanca girişimde bulunuyor.” ifadesini kullanmıştı.
-GKRY, KKTC’nin emlak ve turizm sektörlerini hedef alıyor
GKRY, son zamanlarda KKTC’den mülk alan üçüncü ülke vatandaşlarına yönelik, “Rum mallarını yağma” iddiasıyla süreç başlattı.
Son 6 ayda KKTC’den emlak alan veya emlakçılık yapan 2 İsrail ve 1 Alman vatandaşı GKRY’de gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı.
Rum basınının geçen hafta, KKTC’de kiralanan evler ile otellerin kendi turizmlerini olumsuz etkilediğini yazması üzerine GKRY, önceden KKTC’den rezervasyon yaptırmış turistlerin o tarafa geçişlerini engelleme girişiminin yanı sıra tur operatörleri ve rehberlere yönelik yaptırım tehdidinde bulundu.

Bakanlar Kurulu Toplantısı Tamamlandı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168955 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57784 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50423 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48228 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41084 kez okundu
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası
Abd-iran hattında diplomasi beklentileri brent petrolü 100 doların altına çekti
Abd başkanı trump, fransa cumhurbaşkanı macron ile new york’ta görüştü