DOLAR

34,0062$% -0.18

EURO

38,0869% 0.39

STERLİN

45,3187£% 0.57

GRAM ALTIN

2.829,10%0,95

ÇEYREK ALTIN

4.690,00%1,19

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Gündem
  • UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, BRT’de Levent Kutay’ın Hazırlayıp Sunduğu Özel Yayın’a Katıldı

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, BRT’de Levent Kutay’ın Hazırlayıp Sunduğu Özel Yayın’a Katıldı

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel katıldığı programda yaptığı konuşmasında, kısa süreli hükümetler yüzünden sağlanamayan istikrarı kendi döneminde sağladıklarını ve zor günlerin bu sayede geride kaldığını vurguladı.

Başbakan Ünal Üstel, yaklaşan kurultay sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Üstel, “UBP’nin 22 bin üyesiyle kurultay yapacağız. Parti içindeki milletvekilleri de tabii ki başkan adayı olabilir. Bu, bir demokrasi yarışıdır ve onlar da bizim evlatlarımız. Zaten gittiğimiz yerlerde ne olacağı bellidir” dedi.

O gün UBP’nin dünyaya bir mesaj vereceğini ifade eden Üstel, “Demokrasi şölenimizde UBP’deki demokrasinin nasıl çalıştığını hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

Üstel, “Bizim her zaman hedeflerimiz vardır ve bu hedeflere giderken UBP içindeki birlik ve beraberliği hep düşündük. Kendi içimizde yarışıyoruz ama birliğimizi bozmuyoruz. Hepimizin kaygısı halkımızdır. En küçük örgütümüzde bile bine yakın insan oy kullandı. UBP, bu büyüklüğüne rağmen kol kola” dedi.

“KURULTAYDA SONUÇ BELLİ, ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Üstel, sonucun belli olduğunu belirterek, “Şimdiden ülkemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Başbakan Ünal Üstel, görev süresince yaptıkları icraatlara da değinerek, halkın refahını ve partideki birliği ön planda tuttuklarını vurguladı.

“İSTİKRARI SAĞLAYARAK BU ZOR GÜNLERİ AŞTIK”

Üstel, “Biz göreve çağrıldık, kurultay karar verdi ve parti başkanı olarak göreve başladık. 1991’den beri bir ağabeyleri olduğum için bu görevi verdiler. Başkanlığa geldiğimizden beri halkımıza öncelik verdik. Partideki birlik ve beraberliği daha da güçlendirdik. Bakanlar ve milletvekilleriyle çalışmalar yaptık. Partide huzuru, birlik ve beraberliği sağladık. Gerek yasa gerekse Bakanlar Kurulunda çalışmalar yürüttük ve ülkeye damga vurduk. Ülkenin en uzun süre görev yapan başbakanıyım. Kısa süreli hükümetler yüzünden istikrar sağlanamadı. Ancak biz istikrarı sağlayarak bu zor günleri aştık” ifadelerini kullandı.

Üstel, yerel yönetimlerde yaptıkları reformlardan da bahsederek, belediyelerin mali açıdan güçlendirildiğini belirtti.

Üstel, “2007-2008 Dünya Bankası raporları, ülkedeki 28 belediyenin fazla olduğunu ortaya koydu ve bu sorunu hep birlikte yaşadık. Belediye yasasını güncellediğimizde belediyeler çalışanlarına maaş ödeyemez durumdaydı. Ancak yasa meclisten geçti ve belediyeleri 18’e düşürdük. Bugün hangi belediye maaş ödeme zorluğu çekiyor? Hangi belediye halka hizmet etmiyor? Belediyeler artık mali açıdan güçlendi ve bize teşekkür ediyorlar. Demek ki doğru bir adım attık” dedi.

“ENERJİ SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ”

Enerji konusunda uzun yıllardır büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Üstel, enerji sorununu kökten çözmek için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Üstel, “2013’ten sonra kurulan kısa vadeli hükümetler yüzünden bu sorun büyüdü. Ancak biz jeneratörleri hazırladık ve sekiz mobil jeneratörden yedisi şu anda çalışıyor. Elektrik Kurumuna 100 KW ilave ettik. Ayrıca anavatan Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesi için çalışmalar yapıyoruz ve 2029 yılına kadar bu sorunu tamamen çözmeyi planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Başbakan Üstel, hükümet olarak yarım kalan projelere öncelik verdiklerini ve halkın alım gücünü artırmak için çalıştıklarını belirtti.

“HAYAT PAHALILIĞI KARŞISINDA VATANDAŞIMIZI EZDİRMEDİK”

Üstel, “Hayat pahalılığı karşısında vatandaşımızı ezdirmedik. Asgari ücreti vergiden muaf hale getirdik ve Güney Kıbrıs ile eşitledik. Halkımızın alım gücünü korumak adına elimizi taşın altına koyduk” diyerek ekonomik açıdan alınan önlemleri dile getirdi.

Üstel, Ercan Havalimanı’nın tamamlanması sürecinde hükümet olarak büyük bir ağırlık koyduklarını ifade etti.

Üstel, “Ercan Havalimanı 2012 yılında ihaleye çıkmıştı ve 2016’da tamamlanması gerekiyordu. Biz hükümete geldik ve havalimanımızı açtık. Bugün, Ercan Havalimanı büyük gövdeli uçakları ağırlayabiliyor. Ayrıca Lefkoşa çevre yolunda da çalışmalar sürüyor ve Yonca Kavşağı’nı tamamlayarak ülkeye büyük bir rahatlama getireceğiz” dedi.

“DEVLET OLARAK DAYANIŞMA RUHUYLA ACILARIMIZI PAYLAŞTIK”

Başbakan Üstel, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler ve vatandaşlar için duyduğu üzüntüyü de dile getirerek, “Devlet olarak dayanışma ruhuyla acılarımızı paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakanlar Kurulu Toplandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0