49,9711$%0,06
55,9152€%0,29
67,0020£%0,04
6.292,90%1,12
10.339,00%-2,47
฿%
Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Girne’de bulunan Zeytinlik Köyü’nün Kıbrıs’ın ürünü, zenginliği ve ekonomisi olduğunu söyledi.
Tatar, ülkede turizm ve yükseköğretim gelişmemişken, halkın zeytin ve zeytin yağından elde ettiği gelirin, ekonomide önemli bir yer tuttuğunu belirtti.
Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden 50 yıl, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasının üzerinden 40 yıl geçtiğini hatırlatan Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle devletin geliştiğini ve gelişmeye devam ettiğini vurguladı.
Ülkedeki gelişmelerin sevindirici olduğunu ancak doğanın da korunması gerektiğini ifade eden Tatar, “Zeytin ve zeytin ürünleri geçmişten gelen Adanın doğasıyla özdeşleşen bir zenginliğimizdir. Bu zenginlikleri, korumak ve geleceğe taşımak lazım. Yeşil alanlara sahip çıkıp, koruyarak, yeni yeşil alanlar yaratıp ve zeytin fidanları dikerek, gelecek nesillere aktarmalıyız” diye konuştu.

Zeytin Festivali’nin düzenlenmesinde emeği geçen Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanlarına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, festival nedeniyle Türkiye’den gelen misafirleri ülkede görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar’ın Türkiye ve yurtdışında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımı ve belediyelerin gelişmesi için yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür etti.

Gazimağusa’da 30 Eylül’de 12.00 Sıralarında Lazana Sokak Üzerinde İki Grup Arasında Kavga Çıktı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168996 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57826 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50464 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48270 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41125 kez okundu
Lapta sakini iş insanı Ercan Kardeşler’den LAÇ Belediyesi’ne asfalt tepkisi
HAKAN ORAN YAZDI : KALİTENİN VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRMENİN ADI LAÜ
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
ÜSTEL6 ARALIK’TA DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ, İSTİKRARLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
EN ÇOK YAĞIŞ AKINCILAR’A DÜŞTÜ
BAKAN HÜSEYİN ÇAVUŞKADINLAR ÜLKEMİZİN ÜRETİM GÜCÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
KTOEÖS, TÜRK MAARİF KOLEJİ’NDEKİ GREVİ SONLANDIRDIĞINI AÇIKLADI