49,3330$%0,17
55,2159€%-0,31
65,2749£%-0,14
6.645,53%1,52
10.846,00%0,81
฿%
Hazine ve Maliye Çalışanları Sendikası (Maliye-Sen), Meclis Başkanı seçim sürecinin, Kıbrıslı Türklerin hak etmediği şeylere sahne olduğunu belirterek, “KKTC’nin ihtiyacı, halkın sorunlarını merkeze alan, güçlü ve istikrarlı bir yönetimdir” dedi.
Maliye-Sen yazılı açıklamasında, halkın, ekonomik kriz başta olmak üzere çözülmesi gereken pek çok sorunun baskısı altındayken, ülkenin yönetiminden sorumlu olanların koltuk kavgasıyla meşgul olduğunu savundu.
Meclis Başkanlığı seçimlerinin, halkın ihtiyaçlarını göz ardı ederek yapıldığını ve Kıbrıslı Türklerin hak etmediği bir “rezalete” sahne olduğunu öne süren Maliye-Sen, şunları dile getirdi:
“Hukuk dışı hareketleriyle Meclis İç Tüzüğünü tanımayan Zorlu Töre ve bu süreci ısrarla devam ettiren Ünal Üstel, her fırsatta ‘Yüce Meclis’ ifadesini kullanırken Cumhuriyet Meclisi’nin itibarını ayaklar altına almıştır. Halkın iradesini temsil etmesi gereken bu makam, maalesef siyasetin dar gündemleri uğruna zayıflatılmıştır. Yaşanan bu olaylar neticesinde, kazanan yine siyasetin kendi gündemi olurken, kaybeden KKTC halkı olmuştur. Bu sürecin sorumluluğu, halkın acil meselelerini bir kenara bırakıp, kendi kavgalarını ülkenin gündemine taşıyan mevcut hükümettedir. KKTC’nin ihtiyacı, halkın sorunlarını merkeze alan, güçlü ve istikrarlı bir yönetimdir. Maliye-Sen olarak, ülkemizi daha iyi bir geleceğe taşıyacak kararlı ve sağlam bir hükümete duyulan gereksinimi bir kez daha vurguluyoruz. Mevcut siyasi çıkar çatışmalarının yerini, halkın refahını önceleyen ve ülkenin ihtiyaçlarına odaklanan bir yönetim anlayışının almasını talep ediyoruz.”


Lefkoşa Türk Belediyesi, 12 Ekim Cumartesi Günü Düzenlenecek Olan “Dereboyu Şenliği” ile Halka Eğlenceli Bir Gün Sunmayı Hedefliyor
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168974 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57802 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50442 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48247 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41102 kez okundu
Bizden sonra geleceklere ödenemez borçlar bırakmak belediyecilik değildir.
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi