40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) yaşanan sorunlara bir an önce çözüm bulunmazsa grev dahil her türlü hukuki ve eylemsel mücadeleyi vereceği uyarısında bulundu.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan, yasada tanımı olmamasına rağmen kurumda 5 ayrı statüde çalışanın bulunduğunu belirterek, kadroların netleştirilmesinin elzem olduğunu belirtti.
Kadrosuz çalışan personelin özlük haklarını koruyan toplu iş sözleşmesinin bir yıldır imzalanmadığını belirten Bengihan, çalışanların geçmiş yıllara dair İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta primlerinin eksik yatırıldığını kaydetti.
Bengihan, emekli olan personelin yerine alınan çalışanların, boşalan mevki yerine “rahat olarak” tanımlanabilecek bölümlere aktarılmasının çalışanlar arasında huzursuzluk yarattığını söyledi.

KTAMS Başkanı Bengihan, şu ifadeleri kullandı:
“Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yasası’na göre yönetim kurulu üyelerinin görev süresi üç yıl olmasına rağmen, görev süreleri tamamlanan üyelerin yerine Bakanlar Kurulu tarafından yeni üyeler atanmamaktadır. Böyle bir durumda eski temsilcilerin görevlerine devam edebileceği yönünde herhangi bir yasal düzenleme bulunmamaktadır ancak yönetim kurulu üyeleri görevlerine devam ederek gayrı yasal kararlar almaktadır”
Bengihan, BRT’de yaşanan sorunlara bir an önce çözüm bulunmazsa sendikanın grev dahil her türlü hukuki ve eylemsel mücadeleyi vereceğini belirtti.

2024-25 Öğretim Yılı Güz Dönemi Burs Geç Başvuruları 18-19 Kasım’da Kabul Edilecek
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2166622 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
55441 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
48096 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
45922 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
38795 kez okundu