49,6217$%0,13
55,8027€%0,17
66,6330£%0,34
6.442,35%-2,37
10.593,00%-1,95
฿%
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, bağımsızlık ve özgürlüğün teminatı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yaşaması ve yücelmesi için her koşulda devlete çıkıldığını vurguladı.
Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çavuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 41’inci kuruluş yıl dönümünün coşkuyla kutlandığını belirtti.
“Varoluş mücadelesi vererek bu topraklarda özgür bir devlet kuran aziz halkımızın emek ve fedakârlıklarıyla gurur duyuyoruz” diyen Tarım Bakanı Çavuş, bu mücadeleye öncülük eden Dr. Fazıl Küçük’ü ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ve şehitleri rahmetle, gazileri minnetle andıklarını belirtti.
Çavuş, Kıbrıs Türk halkının yıllardır süren zorluklara rağmen özgürlük ve bağımsızlık idealleri doğrultusunda var gücüyle çalıştığını, 15 Kasım 1983’te cumhuriyetin ilan edilmesiyle bu hedefin taçlandığını ifade etti.

Kıbrıs Türk halkının barış, özgürlük ve bağımsızlık ruhuyla kurduğu bu değerli mirasa sahip çıkma sorumluluğunda olduğunu da ifade eden Çavuş, “İleriye her zaman umutla bakan, birliğini koruyan ve geleceğe emin adımlarla yürüyen Kıbrıs Türk halkının Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
-“Tarım ve su projeleriyle ülkemizi daha ileriye taşımayı hedefliyoruz”
Mesajında tarımla ilgili değerlendirmede de bulunan Tarım Bakanı Çavuş, tarım sektörünü güçlendirmek, gıda güvenliğini sağlamak ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çalıştıklarını da belirtti.
Hüseyin Çavuş, şunları da belirtti:
“Halkımızın refahını artırmak ve üreticilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmeleri için attığımız adımlara Anavatan Türkiye’nin desteğiyle devam ediyor; hayata geçirdiğimiz tarım ve su projeleriyle ülkemizi daha ileriye taşımayı hedefliyoruz.”

Tatar: “41’inci Kuruluş Yıl Dönümünü Şanla, Şerefle, Gururla ve Coşkuyla Kutladığımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bağımsızlığın ve Egemenliğin Simgesidir”
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168988 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57818 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50456 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48262 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41117 kez okundu
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
ÜSTEL6 ARALIK’TA DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ, İSTİKRARLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
EN ÇOK YAĞIŞ AKINCILAR’A DÜŞTÜ
BAKAN HÜSEYİN ÇAVUŞKADINLAR ÜLKEMİZİN ÜRETİM GÜCÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
KTOEÖS, TÜRK MAARİF KOLEJİ’NDEKİ GREVİ SONLANDIRDIĞINI AÇIKLADI
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR