DOLAR

40,2607$% 0.13

EURO

46,7252% 0.08

STERLİN

53,9495£% 0.21

GRAM ALTIN

4.320,96%0,56

ÇEYREK ALTIN

7.017,00%0,27

BİTCOİN

4785777฿%1.4882

a

Başbakanlık Önünde Tutuklanan Hayvan Üreticileri Serbest Bırakıldı

Hayvan üreticileri, Lefkoşa’da yaptığı eylem kapsamında traktörler ve iş araçlarıyla Başbakanlık önünde eylem düzenliyor. Başbakanlık önünde yaşanan arbede sırasında tutuklanan 5 eylemci serbest bırakıldı.

Lefkoşa’da araçlı eylem yapan hayvan üreticileri taleplerini Başbakanlık önünde de dile getirdi. Cumhuriyet Meclisi’nin bahçe kapısını kıran üreticiler, Başbakanlık’ta da polisle karşı karşıya geldi. Başbakanlıkta yaşanan arbede nedeniyle 5 eylemci gözaltına altındıktan sonra serbest bırakıldı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ithal et durdurulana, çiğ süte gerçek değeri verilene, üretimdeki girdi maliyetleri düşürülene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’un içlerinden biri olduğunu, bu göreve geldiğinde ümitlendiklerini kaydeden Mustafa Naimoğulları “Sayın Tarım Bakanı, bugüne kadar muhatabımızdı ama artık değil…” diye konuştu.

Naimoğulları, Çavuş’un üreticiyi koruyacak hiçbir karar üretmediğini aksine hata üstüne hata yaptığını da savundu.

Hükümetin ithal et kararına tepki gösteren Naimoğulları, “Siz önce hayvancıya ucuz yem, ucuz su, ucuz elektrik verin. Kendi üreticiniz borç batağındayken, açken şov yapmayın.” ifadelerini kullandı.

“Siz hayvancıyı, tüccara, kasaba, otelciye teslim ettiniz” diyen Mustafa Naimoğulları, süte litre başına verilen 1 buçuk TL desteği de istemediklerini söyleyerek, “Alın paranız sizin olsun” dedi.

Narenciye, patates gibi tüm üretim sektörlerinin bitirildiğini de savunan Naimoğulları, “Kıbrıs Türk hayvancısını bitiremeyeceksiniz. Mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Erkut Şahali: DAÜ’de Yeni Bir Ekonomik Darboğaz Kapıda

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0