DOLAR

34,0478$% 0.15

EURO

37,8197% 0.26

STERLİN

44,7269£% 0.1

GRAM ALTIN

2.734,59%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.519,00%-0,15

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Dursun Oğuz: 1 Ağustos, Kıbrıs Türk Varlığının Güçlü Bir Dönüm Noktasıdır

Dursun Oğuz: 1 Ağustos, Kıbrıs Türk Varlığının Güçlü Bir Dönüm Noktasıdır

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, “1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı” dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kıbrıs’ın fethinin 453’üncü, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 66’ncı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 48’inci yıl dönümlerini kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, 1 Ağustos’un Kıbrıs’taki Türk varlığı açısından büyük önem taşıyan güçlü bir tarih olduğunu vurguladı. Bugünün, Kıbrıs Türkü’nün adadaki varlığını azim ve inançla sürdürdüğünün, onurlu ve haklı mücadelesinin, Rum saldırılarına karşı toplumsal direnişinin önemli bir dönüm noktasını temsil ettiğini ifade etti.

Oğuz, Kıbrıs Türk halkının Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte uzun yıllar boyunca baskılara, haksızlıklara, zulme ve acılara karşı direndiğini ve bu varoluş mücadelesi sonucunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurduğunu vurguladı. Bugün Kıbrıs Türk halkının hür ve bağımsız bir şekilde bu topraklar üzerinde yaşamasını, kahraman Mehmetçiklere ve Mücahitlere borçlu olduklarını belirtti.

Bakan Oğuz, mesajını “Bu vesileyle, tüm halkımızın 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutluyor, Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize en derin saygılarımı sunuyorum. 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramımız kutlu olsun” ifadeleriyle tamamladı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Nedeniyle Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç ve Beraberindeki Heyeti Kabul Etti

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0