DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ÇEYREK ALTIN

4.771,00%1,77

BİTCOİN

2147198฿%0.00118

a

Mahmut Özçınar: Birliğimizin Hizmetleri Kesintisiz Devam Edecek

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar, 41. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Birliğimizin hizmetleri kesintisiz devam edecek” dedi.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin 41. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Birlik ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, birlik çatısı altındaki belediyelerin, topluma hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Mahmut Özçınar, “Birliğimizin 41. yıldönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz” dedi.

Özçınar, belediyeler arasındaki işbirliği ve koordinasyonu sağlamlaştırmak amacıyla 12 Eylül 1983’te kurulan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin, 1985’ten bu yana Lefkoşa’da Bayraktar Ortaokulu olarak bilinen tarihi binada hizmet verdiğini belirtti.

Yaklaşık 700 yıllık bu yapının, hem Latin hem de Osmanlı mimarisini barındıran önemli bir eser olduğuna dikkat çeken Özçınar, “Bu bina, gelecek nesillere çok anlamlı bir miras olarak kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlerin kültür ve çevreyi koruma, sürdürülebilir kalkınmayı sağlama gibi önemli görevler üstlendiğini belirten Özçınar, halkın yaşam kalitesini artırmanın en büyük amaçları olduğunu söyledi.

Belediyeler ile halk arasındaki yakın ilişkilerin, sorunların daha hızlı çözülmesine olanak tanıdığını kaydeden Özçınar, “Yerel yönetimlerin bir diğer amacı, halkın katılımını artırarak demokratik süreçleri güçlendirmektir. Belediyelerimiz, halkımızın taleplerini alarak yönetim sürecine dahil etmektedir” dedi.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin üyesi olan 18 belediyenin uyum ve işbirliği içinde çalıştığını ifade eden Özçınar, bu işbirliği sayesinde halka daha iyi hizmet verildiğini dile getirdi.

Özçınar, “Birlik olarak, belediyelerimize katkılarımıza ve yürüttüğümüz faaliyetlere ilk günkü gibi devam edeceğiz” dedi.

41. yıl dolayısıyla, daha önce Birlik’e başkanlık yapmış, vefat eden İsfendiyar Açıksöz, Burhan Yetkili ve Hüseyin Beyar’ı rahmetle andığını belirten Özçınar, onların hizmetlerinin unutulmayacağını vurguladı.

Son olarak, Birliğin kuruluşunda etkin rol üstlenen ve ilk başkanlığını yapan 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Şemi Bora, Oktay Kayalp, Cemal Bulutoğluları, Ahmet Benli ve diğer tüm başkanlar ile üyelerine katkılarından dolayı teşekkür eden Özçınar, mesajını “Birliğimizin hizmetleri kesintisiz devam edecek” ifadeleriyle sonlandırdı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

UNDP Kıbrıs Ofisi Direktörü Haydarov, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Serim’i Ziyaret Etti

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0