DOLAR

32,5899$% -0.19

EURO

35,0719% -0.09

STERLİN

41,4173£% 0.18

GRAM ALTIN

2.441,27%-0,25

ÇEYREK ALTIN

3.988,00%-0,10

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Ömer Suay: Engelli Bireyler Özel İhtiyaçlarını Dahi Karşılamakta Güçlük Çekiyor, Elektrik Faturasını Ödeyemiyor

Ömer Suay: Engelli Bireyler Özel İhtiyaçlarını Dahi Karşılamakta Güçlük Çekiyor, Elektrik Faturasını Ödeyemiyor

Son günlerde ülkenin önemli gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay, “Ercan’ın elektrik borcunun 92 milyona kadar çıkmasına neden müsaade edildi?” dedi ve birkaç 100 TL için elektriği kesilen vatandaşın, özel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çektiği için faturasını ödeyemeyen engelli bireyin bu yapay gündemle alakası olmadığına dikkat çekti.

Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay, Emrullah Turanlı’nın sahibi olduğu; T&T’nin işletmeciliğini yaptığı Ercan Havalimanı’nın 92 milyon liralık elektrik borcu meselesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Birkaç 100 TL için elektriği kesilen vatandaşın, özel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çektiği için faturasını ödeyemeyen engelli bireyin bu yapay gündemle alakası olmadığının altını çizen Ömer Suay, Ercan’ın borcunun 92 milyon TL’ye çıkmasına neden müsaade edildiğine dikkatleri çekti.

“SİYASİ EMELLER GÜDÜLDÜĞÜ AŞİKAR”

EL-SEN’in görevinin elektrik Kurumu çalışanlarının haklarını savunmak olduğunu, kurum tahsilatçılığını yapmak olmadığını işaret eden Suay, “Haklı kim? Haksız kim? Kazanan kim? Kaybeden kim?” ifadelerini kullandı. Kurban bayramı gibi bir süreçte, yüzlerce uçağın iniş kalkış yapacağı bir havaalanı operasyonlarına zarar vermenin kamu menfaatini etkilediğini vurgulayan Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Suay, buna bağlı olarak da bir takım siyasi emeller güdüldüğünün aşikar olduğunu belirtti.

Eylemin en tabi hak olduğunu, ancak her kurum görev ve misyonunun farkında olmanın da gerekliliğini belirten Ömer Suay, “Görev ve yetkileri aşan eylemlerin yanlışlığını kahramanlık örtüsüyle gizlemek de sonucu değiştirmez. Sendika, hak savunuculuğu için var. Kurum borcunu tahsil etmek ise ilgili idarenin görevidir” dedi.

“FATURASINI ÖDEYEMEYEN ENGELLİ BİREYİN BU YAPAY GÜNDEMLE ALAKASI OLMADIĞI KESİN”

Ömer Suay, yaptığı değerlendirmede şunlara dikkat çekti:

“Nedir bu 92 milyon liralık elektrik borcu meselesi? birkaç 100 TL için elektriği kesilen vatandaşın, özel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çektiği için faturasını ödeyemeyen engelli bireyin bu yapay gündemle alakası olmadığı kesin…

Ömer Suay’ dan 4 SORU:

Sorulması gereken birkaç soru var sadece…
1. Ercan’ın elektrik borcunun 92 milyona kadar çıkmasına neden müsaade edildi?

2. İlgili sendikanın görevi, elektrik Kurumu çalışanlarının haklarını savunmak mı, yoksa kurum tahsilatçılığını yapmak mıdır?

3. İki yanlışın bir doğru etmediği bu ortamda haklı kim? Haksız kim? Kazanan kim? Kaybeden kim?

4. Kurban bayramı gibi bir süreçte, yüzlerce uçağın iniş kalkış yapacağı bir havaalanı operasyonlarına zarar vermenin kamu menfaatini etkilediği ve buna bağlı olarak da bir takım siyasi emeller güdüldüğü aşikar değil mi?

Elbette eylem en tabi haktır. Lakin her kurum görev ve misyonunun farkında olmak zorundadır. Görev ve yetkileri aşan eylemlerin yanlışlığını kahramanlık örtüsüyle gizlemek de sonucu değiştirmez. Sendika, hak savunuculuğu için var. Kurum borcunu tahsil etmek ise ilgili idarenin görevidir.
Kurumun zarara uğraması, uğratılması, yanlış yönetilmesi bambaşka konular. Bunun üzerine gidilmesi, gereken adımların atılması, kamu menfaatini düşünmeyenlerin hesap vermesi gibi konuları tartışmak bile doğru değil. Tüm bunlar 600 TL için dahi elektriği kesilen vatandaşın ya da enflasyona ezildiği, özel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çektiği için elektrik faturasını ödeyemeyen engelli bireylerin değil kurum idarecilerinin görevi ve gündemidir.”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökhan İnik: Bayramlar Ferdin Değil, Toplumun Manevi Sevincidir

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0