40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ülkede bulunan Demokrat Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ile beraberindeki heyeti kabul etti.
Meclisten yapılan açıklamaya göre, kabulde, Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreteri Seral Fırat ile Meclis Basın, Dış İlişkiler ve Protokol Müdürü Milhan Lakadamyalı da hazır bulundu.
Demokrat Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının bugünlere gelene kadar katliamlara uğradığını ve çok acılar çektiğini belirtti.
Aksakal, “Bülent Ecevit’in Türkiye’de Başbakan olması ve Türk milletinin soydaşları ile duygusal bir bağ oluşturup 20 Temmuz Mutlu Barış Herakatı’nı gerçekleştirmesi tabii ki Demokratik Sol Parti için ayrı bir anlam ifade ediyor.” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler de, Bülent Ecevit’in Kıbrıs Türk halkının gönlünde taht kuran bir lider olarak müstesna bir yere sahip olduğunu belirtti.
Öztürkler, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’na gelene kadar katliamlarla ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını anımsatarak, bu önemli tarihin unutulmamasını istedi. Kendisinin de bir asker çocuğu olduğunu belirten Öztürkler, mücadele yıllarını babasından dinleyerek öğrendiğini kaydetti.
Öztürkler, Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ı da saygıyla anarak, şehitlere rahmet diledi, gazileri şükranla andı.

Binlerce Vatandaş Girne Kordon Boyuna Akın Etti
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2166621 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
55441 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
48095 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
45922 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
38794 kez okundu