DOLAR

32,6928$% 0.09

EURO

35,4849% 0.09

STERLİN

41,9483£% 0.06

GRAM ALTIN

2.493,78%-0,70

ÇEYREK ALTIN

4.049,00%0,71

BİTCOİN

1863267฿%-0.64671

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • TC Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Kurulu Üyesi Attar: Azerbaycan’ın KKTC’yi Tanıması Bekleniyor

TC Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Kurulu Üyesi Attar: Azerbaycan’ın KKTC’yi Tanıması Bekleniyor

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde KKTC’nin TDT’ye üye olması ve diğer Türk devletleri tarafından tanınması adına önemli haberler beklediklerini aktardı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi ve Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, “Türk devletlerinin bir araya gelmesi, ortak zeminde buluşabilmesi, siyasi, kültürel diplomasi anlamında ortak faaliyetler gerçekleştirmesi büyük önem arz eder. Nahçıvan Anlaşması’yla başlayan bu yola emek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.

Attar, Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak çabası neticesinde ortaya çıkan Karabağ zaferinin Türk dünyasının birlikteliği için önemine işaret etti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Azerbaycan’ın Şuşa kentinde düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne de değinen Prof. Dr. Aygün Attar, buradan KKTC’nin TDT’ye üye olması ve diğer Türk devletleri tarafından tanınması adına önemli haberler beklediklerini aktardı.

Attar, “Siyasetle uğraşan kişilere düşünce kuruluşlarının önemli malzemeler vermesi gerekiyor. Siyasete yön vermekten ziyade yönlendirmenin önemine dikkati çekmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesinin Yapılacağı Azerbaycan’ın Şuşa Kentine Geldi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0