40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, Engelsiz Yaşam Evi’nin bugünkü açılışının göstermelik olacağını savunarak, törene katılmayacaklarını bildirdi.
Yücetürk, yazılı açıklamasında Engelsiz Yaşam Evi’nin açılmasındaki asıl amacının kimsesiz, ortada kalan engellilere yatılı hizmet verilmesi olduğunu ancak bu hizmetin 2 yıl daha ötelendiğini öğrendiklerini söyledi.
Bugün hizmete açılacak rehabilitasyon bölümünün Engelsiz Yaşam Evi’nin teşkilat ve personel yasa tasarıları henüz Meclis’ten geçirilmediği için randımanlı çalışamayacağını da savunan Yücetürk, “Bugün yapılacak göstermelik açılışa alet olmamak için törene katılmayacağız” dedi.
Yüzde maliyetinin yüzde 90’ı TC Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından sağlanan Engelsiz Yaşam Evi’nin 48 olan yatak kapasitesinin 28’e düşürüldüğünü de söyleyen Yücetürk, burada 0-18 yaş arası çocuklara hizmet verilmesinin olanaksız hale getirildiğini savundu.

Yücetürk, bugüne kadar engellilerin hak ve menfaatlerine gerçek anlamda hiçbir iyileştirme yapılmadığını da savunarak, “Bu zihniyeti kamuoyu önünde şiddetle protesto ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Biyologlar Derneği: “Haspolat Sulak Alanı El Birliğiyle Yok Ediliyor”
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2166635 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
55456 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
48110 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
45937 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
38809 kez okundu