DOLAR

34,1430$% 0.08

EURO

38,0907% -0.24

STERLİN

45,5934£% -0.44

GRAM ALTIN

2.917,36%0,11

ÇEYREK ALTIN

4.916,00%0,67

BİTCOİN

2167077฿%0.37832

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Dünya
  • Yunanistan’da Yayın Yapan Basın Kuruluşları, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki Kıbrıs Konusuna Geniş Yer Verdi

Yunanistan’da Yayın Yapan Basın Kuruluşları, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki Kıbrıs Konusuna Geniş Yer Verdi

Yunanistan Porto Thema gazetesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, KKTC’nin uluslararası toplum tarafından tanınmasını talep ettiğini ve deniz yetki alanlarının uluslararası hukuka dayalı olarak belirlenmesi gerektiğini vurguladığını yazdı.

Haberde ayrıca, Erdoğan’ın Filistin’i tanımayan devletlere, Filistin devletini bir an önce tanımaları çağrısında bulunduğuna da yer verildi.

Kathimerini gazetesi ise, Erdoğan’ın Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselelerine değindiğini aktararak, “Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’i, tüm tarafların meşru haklarına saygı gösterilen bir istikrar ve refah bölgesi olarak görmek istiyoruz” ifadelerini öne çıkardı.

Haber portalında Erdoğan’ın BM’deki konuşmasında Orta Doğu’daki gelişmelere değinerek İsrail’e, özellikle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya sert eleştirilerde bulunduğu ve Gazze ile Lübnan’da yaşananları “katliam” olarak nitelendirdiği ifade edildi.

Cnn.gr haber sitesi de “Erdoğan’dan BM’de yeni provokasyon: Uluslararası topluma, KKTC’yi tanıma çağrısında bulundu” başlığını kullandı. Haberde, Erdoğan’ın “barış harekatı” ifadesinin kabul edilemez olduğu savunuldu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

DAÜ ile Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0