DOLAR

32,8826$% -0.25

EURO

35,1821% -0.54

STERLİN

41,8683£% -0.01

GRAM ALTIN

2.449,68%-0,30

ÇEYREK ALTIN

4.001,00%-0,17

BİTCOİN

1983613฿%-1.84575

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Gündem
  • Av.mustafa Şener:”ADALET İÇİN SAVAŞIYORSAK; ADALET ZARAR GÖRMÜŞTÜR …”

Av.mustafa Şener:”ADALET İÇİN SAVAŞIYORSAK; ADALET ZARAR GÖRMÜŞTÜR …”

 

Avukat Mustafa Şener’e öncelikle Adalet var mı diye sorduk…

Kendisi bize adalet için savaşıyorsak; adalet zarar görmüştür dedi. Olayı tüm detayları ile aktaran Şener; davayı alırken kendi çocuklarını düşündüğünü,2 çocuk babası olduğunu, hem kızı hem de oğlu olduğu için konuya  çift taraflı baktığını aktardı.

13 Nisan 2024 tarihinde ülkemizde infial yaratan olay ile yüz yüze geldik… İddiaya göre;5 genç tatil maksatlı, turist vizesiyle gelip, eğlence mekânında tanıştıkları genç kıza tecavüz etmişlerdi. Buraya kadar hepimizin bildiği, takip ettiği, aynı zamanda meclis kürsülerinde dahi bu olay sorgulanmış ülkeye gelen insanların araştırılmadan ülkeye sokulduğu konuşulmuştu.

Kimi kesimlere göre uyrukları tartışıldı… Pek tabi dedikodular birer birer yayıldı… Hatta bir gazeteci canlı yayınında; o anlara ait zanlıların telefonunda olan, poliste bulunan görüntüleri izlemişçesine tecavüz olduğunu adım adım her saniyesini yaşamışçasına anlatmıştı…

Aileler hiçbir şekilde müşteki ve/veya müşteki yakınları ya da herhangi bir siyasi ile görüşmedi. Yargıya müdahale kesinlikle yapılmadı…

Zanlı yakınlarının siyasileri devreye sokması ve kendilerinin nüfuslu oluşlarını kullandıklarını tamamen iftira olarak nitelendiren Şener şunları söyledi:

‘Zanlıların hakkında yalan yanlış beyanlar var, müvekkillerimin özgürlük hakları kısıtlandı’ dedi.

‘Müşteki ifadesini değiştirmek istedi ama müsaade edilmedi’,

Müştekinin eğlence mekânında zanlılar ile tanışıp, kendi iradesi ile zanlılar ile birlikte olduğunu anlatan Şener; müştekinin ifadesini değiştirmek istediğini ama ifadesinin alınamadığını aktardı.

‘Polis Genel Müdürlüğü Denetleme Kurulu’na müşteki şikâyette bulundu’

Avukat Şener; Müşteki ifadesinde olayın tecavüz olmadığını  söylemesine rağmen  ifadesinin alınamadığını, polis memurunun kendisini rahatsız ettiği için de polis memurunu Denetleme Kurulu’na şikâyet ettiğini iddia eden Şener konuda resmi başvuruların olduğunu aktardı.

Müştekiye para verildiği, Türkiye’ye gönderildiği ve okul masraflarının zanlı yakınları tarafından karşılanacağı haberleri gerçek dışı!

Bazı basın-yayın kuruluşlarında müşteki para aldığı için ifadesini değiştirdiği haberlerinin gerçek dışı olduğunu iddia eden Şener; zanlı yakınlarının müşteki ile bir irtibatı olmadığını gerçeklerin çok yakında ortaya çıkacağını dile getirirken; hem müştekinin hem de müştekinin arkadaşının olayın aslının nasıl olduğunu anlatan bir beyannameyi taraflarına ulaştırdıklarını açıkladı.

‘Gerçek dışı haberler ile ilgili mücadelemizi yargı huzurunda vereceğiz’

Hem kendisinin hem de müvekkillerinin, içine sokulduğu durum için Şener; dosya kapanır kapanmaz müvekkilleri ve aileleri ile birlikte basın açıklamasını yapacaklarını daha sonrasında ise gerçek dışı haberleri yayan basın-yayın kuruluşlarına dava açacaklarını ve yargı önünde hesap soracaklarını söyledi.

‘Yargıda din, dil, ırk gözetilmez herkes eşittir.’

Son olarak ırkçı saldırıları kınadığını, yargı huzurunda herkesin eşit olduğunu ve başka bir mücadelesinin de bu yönde olduğunu söylerken adaletin bir gün herkese lazım olacağını anımsattı.

 

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu, çocuk, ergen ve gençlerin karşı karşıya olduğu risklere dikkat çekti…

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0