50,0095$%0,05
56,1216€%0,25
67,2688£%0,24
6.334,55%0,49
10.431,00%0,48
฿%
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Lider Nikos Hristodulidis’in görüşmesi ardından yapılan ortak açıklamada, yeni geçiş kapıları açılmasının iki halk arasındaki temaslar ve güvenin artması ve ekonomik ilişkilerin ilerlemesi için kritik olduğu vurgulandı.
Görüşmenin ardından Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Misyon Ofisi tarafından iki liderin mutabık kaldığı yazılı ortak açıklama, basın mensuplarıyla paylaşıldı.
Ortak açıklamada, liderler arası yapıcı bir görüşmenin yapıldığı vurgulandı.

Söz konusu görüşmenin 15 Ekim 2024’te New York’ta yer alan gayriresmi görüşmenin bir devamı niteliğinde olduğu kaydedilen açıklamada, yeni geçiş kapısı açılmasının iki halk arasındaki temasların çoğalması, güvenin artması ve ekonomik ilişkilerin ilerlemesi için kritik olduğuna işaret edildi.
Bu çabaların iki halka sosyoekonomik fayda sağlaması hedefiyle yapıldığı belirtilen açıklamada, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar için yeni fırsatlar yaratılması ve geçim kaynaklarının iyileştirilmesi hedeflendiğine dikkat çekildi. Açıklamada, ayrıca görüşmede başka konularda da fikir teatisinin yapıldığı ifade edildi.
Açıklamada, liderlerin yeni geçiş kapılarının açılmasının Cenevre’de yapılacak genişletilmiş toplantıda olumlu bir atmosfer yaratılmasına yardımcı olacağı kaydedildi.
Açıklamada, ayrıca Cumhurbaşkanı Tatar’ın temsilcisi ile Rum Lider Hristodulidis’in müzakerecisine görüşmeleri sürdürme talimatı verdiğine işaret edildi, liderlerin ileriki günlerde yeniden görüşme kararı aldığı belirtildi.

Bıçaklı: Yeni belirlenen asgari ücreti reddediyoruz, resmi itirazda bulunacağız
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168998 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57828 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50466 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48272 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41127 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : UTANMA DUYGUSUNU NEREDE KAYBETTİK?
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Rusya ve Ukrayna açıklaması
Cyprus Mail gazetesinden Hristodulidis’in Maraş önerisine sert eleştiri
Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı seçimini İliyana Yotova kazandı
Yüksek Seçim Kurulundan Serdar Denktaş’ın iddialarına yanıt
Lapta sakini iş insanı Ercan Kardeşler’den LAÇ Belediyesi’ne asfalt tepkisi
HAKAN ORAN YAZDI : KALİTENİN VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRMENİN ADI LAÜ
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı