40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, enginar üreticilerini kabul ederek sektörün mevcut durumu ve üreticilerin talepleri üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, kabulde üreticilerin karşılaştığı zorluklar, destek mekanizmaları ve sürdürülebilir üretim konuları ele alındı.
Çavuş, enginar üretiminin artırılması ve üreticilerin desteklenmesi adına hükümetin çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Hükümetimizin ve Başbakan Ünal Üstel’in desteğiyle birçok yeni güvenceyi sağladık. Tarımı gençleştirmek, bu topraklara tutunmanın en önemli yollarından biridir. Genç üreticilerimizi destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çavuş, üreticilerin taleplerinin değerlendirileceğini ve tarımsal üretimin güvence altına alınması adına gerekli adımların atılacağını belirtti.
Açıklamada, üreticilerin özellikle hava koşullarından kaynaklanan don olaylarının enginar üretimine verdiği zararlar ve bu durumun Genel Tarım Sigortası Fonu kapsamına alınması yönünde taleplerini dile getirdiği belirtildi.
Açıklamada, toplantıya Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Ercan Akerzurumlu ve Genel Tarım Sigortası Fonu Müdürü İpek Kızılduman da katılarak, üreticilerin taleplerini dinlediği ve ilgili konular üzerine görüşlerini paylaştığı kaydedildi.

Özçınar ve Harmancı Strazburg’da toplantıya katıldı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2167421 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
56239 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
48891 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
46716 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
39594 kez okundu