49,1915$%0,06
55,2720€%-0,21
65,2165£%-0,15
6.542,69%-0,62
10.745,00%-0,63
฿%
Girne Belediye Başkanlığı, Semih Sancar Caddesi’ndeki trafik sıkışıklığını azaltmak için yeniden düzenleme yapılacağını açıkladı.
Buna göre, caddeyi batıdan kullanacak sürücüler için yol çift şerit, doğudan batıya seyredecek sürücüler için ise tek şerit olarak düzenlenecek. Çalışmalar, yarın saat 21.00’de başlayarak, Cuma sabahı 05.00’de tamamlanacak ve bu sürede yol tamamen trafiğe kapatılacak.
Girne Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, devletin sorumluluğundaki Doğu Çevre Yolu Projesi’nin (Dr. Fazıl Küçük Çemberi-Ozanköy arası) hayata geçirilmemesi ve kentteki trafik sorunu nedeniyle Semih Sancar Caddesi’ndeki trafik sıkışıklığını azaltmak için dört hafta önce belediyenin bir uygulama başlattığı hatırlatıldı.

Uygulamanın, belediye teknik ekipleri ve 2015 yılında yapılan Trafik Master Planı Baş Danışmanı, Ulaşım Uzmanı Doç. Dr. Ömer Selvi tarafından yeniden değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, mevcut uygulamanın, caddedeki mevcut yol genişliği dikkate alındığında, yaya kaldırımları minimum seviyeye indirilmesine rağmen çemberlerdeki yoğunluğu azaltmasına karşın yeniden revize edilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.
Açıklamada, batıdan Semih Sancar Caddesi’ni (Hirondel Çemberi’nden Doğanköy Çemberi’ne) kullanacak sürücüler için yolun çift şerit, doğudan batıya (Doğanköy Çemberi’nden Hirondel Çemberi’ne) seyredecek sürücüler için ise tek şerit olarak düzenleneceği kaydedildi.
Bu kapsamdaki çalışmaların yarın 21.00-05.00 saatleri arasında yapılacağı ve yolun tamamen trafiğe kapatılacağı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:
“Doğu istikametine (Çatalköy) gitmek isteyen sürücülerin yeni belediye binası yanı Hirondel Çemberi’nden (Ecevit Caddesi), Mustafa Çağatay Caddesi’ne (mahkemelerin önü) yönelerek, hastane yolunu kullanmaları gerekmektedir.
Doğu istikametinden (Çatalköy) batıya gitmek isteyen sürücülerin de yeni liman çemberinden geçerek, hastane yolunu kullanıp Ecevit Caddesi’ne (yeni belediye binası) yönelmeleri gerekmektedir.”
Her iki yönde de binek araçlar ve kamyonetler dışındaki araçların bu süre içerisinde geçişine izin verilmeyeceği belirtilen açıklamada, Semih Sancar Caddesi’nin Cuma sabahı saat 05.00 itibarı ile sürücülerin hizmetinde olacağı kaydedildi.
TAK/BRT

SİTA “Siyaset ve İletişim Zirvesi” yapılıyor
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168973 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57801 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50441 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48246 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41101 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası