49,1424$%0,12
55,2706€%-0,09
64,9675£%0,16
6.612,23%0,29
10.836,00%-0,03
฿%
Türkiye Cumhuriyeti (TC) İçişleri Bakanlığı, TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TC Belediyeler Birliği ve TC İller Bankası A.Ş. temsilcileri, “KKTC Yerel Yönetimler Master Planı” hazırlıkları çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyarette bulunuyor.
TC Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi’nden (KEİ) yapılan açıklamaya göre, mevcut durum tespiti, saha ziyareti ve çalışma toplantıları yapacak heyet, KKTC kurumları ile dün ortak çalışmalara başladı. Yürürlükte bulunan yasa uyarınca belediyelerin yetki, görev ve sorumluluklarına ve belediyelerin birleştirilmesi reformuna ilişkin bilgi de verilen heyet, belediyeler mevzuatı ve değişiklik yasa tasarıları hakkında bilgilendirme toplantısına katılacak.
Ortak çalışmalarını yarın tamamlayacak heyet, ilk günkü ziyaretler kapsamında İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürlüğü’ndeki toplantının ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler tarafından kabul edildi.

TC Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü KKTC İçme Suyu ve Sulama projeleri hakkında da bilgilendirilecek heyet, ziyaretleri kapsamında Girne, Güzelyurt, Gazimağusa ve İskele belediyelerine ziyaretlerde bulunarak, adadaki çalışmalarını tamamlayacak.

Üç farklı yerde kaza! Alkollü ve dikkatsiz sürücüler dehşet saçtı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168962 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57790 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50430 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48234 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41090 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası