49,1200$%0,10
55,2628€%0,02
64,8634£%0,14
6.612,31%0,29
10.859,00%0,18
฿%
Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), yüzde 22 oranındaki elektrik zammını “üretime vurulmuş ağır bir darbe” olarak değerlendirdi; zammın yeniden değerlendirilerek makul seviyelere çekilmesini istedi.
“Hükümeti ve ilgili makamları bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz” diyen KTSO, sanayi sektörüne uygulanan elektrik teşvikinin de günün koşullarına uygun şekilde güncellenmesi gerektiğini kaydetti.
KTSO tarafından yapılan yazılı açıklamada, “üretimi desteklemek yerine cezalandıran politikalarla ekonomik kalkınma sağlanamaz.” ifadeleri yer aldı
Elektriğin üretimin temel girdilerinden biri olduğu ve sanayicilerin yıllardır yüksek enerji maliyetleriyle mücadele ettiği kaydedilen açıklamada, zam kararının üretim maliyetlerini artıracağı, rekabet gücünü azaltacağı ve sanayi sektörünü olumsuz etkileyeceği belirtildi.
2011 yılında sanayi sektörüne verilen ve o dönemde yüzde 30’un üzerinde avantaj sağlayan elektrik indiriminin de yıllar içinde eriyerek bugün yüzde 1’in altına düştüğü ve bu durumun düzeltilmesine yönelik taleplerin dikkate alınmadığı kaydedilen açıklamada, herhangi bir iyileştirme yapılmadan yeni bir zam yükü getirildiği ifade edildi.
Açıklamada, yüzde 22’lik zammın “kabul edilemez” olduğu kaydedilerek, üretim maliyetlerindeki artışın tüketici fiyatlarına da yansıyacağı, ülke ekonomisinin tamamının bu karardan olumsuz etkileneceği belirtildi. Açıklamada, elektrik maliyetlerinin üretim üzerindeki etkisinin ilgili tüm makamlara defalarca anlatıldığı da ifade edildi.

Kaynak : Halkın Sesi

Genç mahkumlara meslek sahibi olma yolu
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168962 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57790 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50430 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48234 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41090 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası