DOLAR

32,3812$% -0.13

EURO

34,7578% -0.15

STERLİN

40,6373£% -0.46

GRAM ALTIN

2.408,44%-1,08

ÇEYREK ALTIN

3.927,00%-2,24

BİTCOİN

฿%

a

Esrar Kullanımı Artıyor!

Bağımlılıkla mücadelede KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’ndan yeni Adımlar

KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Teyfide Tecel Hatipoglu başkanlığında yürütülen ve 40’tan fazla ülkede uygulanan “European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs ESPAD 2023” başlıklı çalışmanın KKTC’de uygulanması neticesinde gençler arasında madde kullanımının vahim tablosunu gözler önüne serdiği açıklandı.

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonun eğitim danışmanı ve klinik Supervisor’u olan Dr. Zafer Bekiroğulları’nın (Zafer Bekir) aynı zamanda ESPAD 2023 çalışması yönetimini ve denetimini gerçekleştirerek önemli bir rol üstlendiği belirtildi.

Verilere göre, KKTC gençliğinin madde kullanımıyla ilgili durum şu şekilde:
Sigara kullanımı oranı %29.5
Alkol kullanımı oranı %57.4
Esrar kullanımı oranı %3.8
Ekstasi kullanımı oranı %0.2
Amfetamin kullanımı oranı %0.2
Kokain kullanımı oranı %0.6
Eroin kullanımı oranı %0.4
Sentetik kanabinoid (bonzai) kullanımı oranı %0.4
Reçetesiz sakinleştirici veya yatıştırıcı kullanımı oranı %3.4

Özellikle esrar kullanımındaki %3.8’e yükselen oran, KKTC gençliğinin geleceği açısından büyük bir tehlike oluşturduğu vurgulanırken.
Bu durumun, ilgili kurumlar tarafından hızla yeni stratejiler geliştirmesi ve bu konuda önlemler alınması gerekliliğinin altı çizildi.

Teyfide Tecel Hatipoğlu’nun başkanlığında yürütülen komisyon faaliyetleri çerçevesinde gençleri koruma ve toplumu güvende tutma amacıyla kararlılıkla yeni mücadele teknikleri uygulamaya konduğu açıklandı.

Bu çarpıcı verilerin akademik bir makale olarak yayınlanması ve çok yakın zamanda tamamlanacak olan detaylı komisyon raporuyla kamuoyuyla paylaşılması planlandığı öğrenildi.

Elde edilen bilimsel veriler, toplumun madde kullanımının önlenmesine yönelik bilinçlendirilmesine ve mücadele stratejilerinin geliştirilmesine önemli bir katkı sağlayacağı belirtildi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği heyetiyle görüştü

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0