48,9523$%0,09
55,7210€%0,04
64,3746£%0,15
6.740,80%0,33
11.006,00%0,08
฿%
Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Filistin’in yaşam, var olma ve bağımsızlık mücadelesini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti ve halkı olarak desteklediklerini kaydetti.
Töre konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Filistin topraklarının işgaliyle başlayan ve daha sonra soykırıma dönüşen İsrail saldırılarının tüm dünyanın gözü önünde devam ettiğini kaydetti.
“İnsanları, en temel haklarından mahrum bırakmak, açlığa, susuzluğa, elektriksizliğe mahkûm etmek, insanlık dışı koşullarla, çatışmalar haricinde de, kurşun sıkmadan da soykırım yapılabileceğine şahit olmaktayız yıllardır” diyen Töre açıklamasına şöyle devam etti:

“1947 yılı itibarıyla soruna müdahil olan, insan haklarının korunup kollanması ve dünyada barışın tesisi ve muhafazası ilkeleriyle kurulmuş olan Birleşmiş Milletler, 76 yıldır Filistinlilerin yaşadığı dramı önlememiş, her gün artarak devam eden Filistin’in işgal edilmesine ve 76 yıldır yaşanan çatışmalara engel olmamıştır.
İnsan hak ve hürriyetlerinin bir diğer savunucusu ve insan hakları ihlallerine şiddetle karşı durduğunu her vesileyle iddia eden Avrupa Birliği de aynı şekilde, sivil insanların, özellikle de çocukların katledilmesini sadece kınamakla yetiniyor.
Gazze’deki ablukanın bir an önce kaldırılmasını ve BM ile diğer ülkelerin insanı yardımlarının bölgeye ulaşmasını beklemekteyiz.
İşgal ve soykırımın sonlandırılması yönünde başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası camianın artık, insan haklarına sözde değil, fiiliyatta önem vermesi umuduyla, Filistin’in yaşam, var olma ve bağımsızlık mücadelesini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti ve halkı olarak desteklediğimizi beyanla, can kayıplarından ötürü derin üzüntümü ifade etmek istiyorum.
Bu utancı İsrail’e destek vererek devam ettirenleri kınıyoruz”

İzcilik derneklerinin toplantısı cuma günü yapılacak
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168956 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57785 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50424 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48229 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41085 kez okundu
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası
Abd-iran hattında diplomasi beklentileri brent petrolü 100 doların altına çekti