48,8194$%0,05
56,0067€%0,08
65,3373£%0,10
6.791,17%-0,34
11.081,00%-0,40
฿%
Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği ve Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği, bütün sorunların çözülmediğini ancak öğrenciler ile ailelerin daha fazla mağdur olmaması için sorumluluk aldıklarını ve yeniden yola çıktıklarını kaydetti.
Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokoldeki taahhütlerin takipçisi olacaklarını belirten taşımacılar, Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının sorumluluk alanlarındaki yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getirmelerini beklediklerini bildirdi.
KAR-İŞ Başkanı Fuat Topaloğlu örgütler adına yaptığı açıklamada, yürütülen görüşmeler sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı ile hazırlanan protokolün imzalandığını ve yarından itibaren tüm okullara öğrenci taşımacılığının yeniden başlayacağını kaydetti.

Üyelerin taleplerinin imzalı bir protokol çerçevesinde ele alınmasının sağlandığını belirten Topaloğlu, yürütülen mücadelenin sektörün haklarının korunmasının yanı sıra öğrenci taşımacılığının sürdürülebilir koşullarda yapılması için olduğunu belirtti.
Topaloğlu, başından beri amacın çocukları okullarından uzak bırakmak değil, hizmetin devamını zorlaştıran sorunlara çözüm bulunmasını sağlamak olduğu ifade ederek, şöyle konuştu
“KAR-İŞ ve Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği olarak bütün sorunlarımızın çözüldüğünü söylemiyoruz. Ancak öğrencilerimizin ve ailelerimizin daha fazla mağdur olmaması için sorumluluk alıyor, imzalanan protokol doğrultusunda yeniden yola çıkıyoruz.
Attığımız bu adım, haklı taleplerimizden vazgeçtiğimiz anlamına gelmemektedir. Taşımacılık sektöründeki üyelerimiz üzerine düşeni yerine getirirken, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığından da kendi sorumluluk alanlarındaki yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getirmelerini bekliyoruz.”
Topaloğlu, protokolün imzalanması kadar hükümlerinin uygulanmasının da belirleyici olacağını belirtti.
Verilen taahhütlerin takip edileceğini, çözüme kavuşmamış sorunların gündemde tutulacağını ve üyelerin haklarının savunulmaya devam edileceğini söyleyen Topaloğlu, çözüm sürecine sağladığı destek için Başbakan Ünal Üstel’e; süreç boyunca anlayış gösteren öğrencilere, ailelere ve halka, ayrıca dernek ve birlik üyelerine teşekkür etti.

Lala Mustafa Paşa Camii ve Medresesi’ndeki restorasyon çalışmaları için bilgilendirme toplantısı yapıldı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168953 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57782 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50421 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48226 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41082 kez okundu
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası
Abd-iran hattında diplomasi beklentileri brent petrolü 100 doların altına çekti
Abd başkanı trump, fransa cumhurbaşkanı macron ile new york’ta görüştü
Batı Şeria’da Ebu Fellah beldesine saldıran İsraillilere karşı koyan Filistinlilere ordu ateş açtı