40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
7.017,00%0,27
4785777฿%1.4882
Lefke Turizm Derneği ile Lefke Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 14. Lefke Hurma Festivali, bugün yapıldı.
Festival, Lefke Çarşı Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Lefke Turizm Derneği ile Lefke Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen hurma festivalinin bu yıl 14.cüsü düzenlendi.

Hurma ürününü tanıtmak ve ekonomik değerini artırmak, üreticilerin desteklenmesi ile Kıbrıs kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen festival, Lefke Çarşı Merkezi’nde yer aldı.
Bölge muhtarlarının kurdele kesimi ile başlayan festivalde Lefke Belediyesi önüne kadar kortej düzenlendi.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya açış konuşmasında festivalde bu yıl üretimin yanısıra barış temasını da önplana çıkardıklarını kaydederek, yakın coğrafyamızda yaşanan savaşların son bulmasını diledi.
Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş da, Lefke denince akla gelen hurma ağaçlarının kırmızı palmiye böceği tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve bu ağaçların yaşatılması için gerekli desteğin verilmesi gerektiğini belirtti.
Karlıtaş, Lefke bölgesine hak ettiği değerin verilmesi ve gerekli yatırımların yapılması çağrısında da bulundu.
Konuşmaların ardından festival Lefke Belediyesi Hak Dansları Minikler ekibinin gösterisiyle devam etti.
Festivalde, gün boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Festivalde kurulan stantlarda hurma ürününün yanısıra Kıbrıs’ a özgü yiyecek, içecek ve el emeği ürünler de satışa sunuldu.

BRT/

Gazimağusa’da 57 yaşındaki Paşa, evinde hayatını kaybetti
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168671 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57477 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50130 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
47943 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
40832 kez okundu