49,3240$%0,13
55,0748€%-0,39
65,1840£%-0,11
6.614,99%-0,45
10.817,00%0,54
฿%
Gazze’deki hükümet, İsrail güçlerinin, Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi yerleşkesini “askeri kışlaya” dönüştürmesini tam bir savaş suçu olarak nitelendirdi.
Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan Nasır Hastanesinin İsrail güçlerinin baskısından sonra “askeri kışlaya” dönüştürüldüğü belirtildi.
İsrail ordusunun Nasır Hastanesindeki sivilleri doğrudan infaz etmekle tehdit ettiği aktarılan açıklamada, İsrailli askerlerin hastanedeki insanları aç ve susuz bıraktığı gibi çocuklara süt verilmesini de engellediği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Nasır Hastanesinin askeri güçle basılması ve silah zoruyla işgal edilerek içerisinde ateş açılması, insanlık için utanç kaynağı bir savaş suçudur. İşgalci İsrail ordusunun, Nasır Hastanesini tank, insansız hava araçları ve ağır silahlı askerlerle basarak içine sığınan sivillerin yanı sıra sağlık çalışanlarına ateş açması tam anlamıyla uluslararası hukuka aykırı bir savaş suçudur.”
İsrail ordusunun, Nasır Hastanesindeki insanlara çok sert davrandığına işaret edilen açıklamada, sağlık çalışanlarının da hastanedeki yüzlerce hasta ve yaralıyı tedavi etmesine engel olduğu ifade edildi.
Açıklamada, Nasır Hastanesindeki yüzlerce sağlık çalışanı ve hastanın hayatından İsrail ve uluslararası toplum sorumlu tutuldu.
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun, Nasır Hastanesini “kışlaya çevirmeye” çalıştığını, askerlerin hastanedeki ambulans merkezi ve yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını hedef aldığını ve buldozerlerle hastane yerleşkesindeki toplu mezarlara zarar verdiğini açıklamıştı.
İsrail ordusu 22 Ocak’tan bu yana daha önce “güvenli bölge” olduğunu ileri sürdüğü Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentine ve kentteki hastanelere hem havadan hem de topçu ateşiyle yoğun saldırı düzenliyor.

Özçınar ile Harmancı, Strasbourg’ta toplantıya katıldı
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168976 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57804 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50444 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48249 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41104 kez okundu
“BİZİM ÇOCUK” DEĞİL, EHİL YÖNETİCİYİ SEÇ!
BAŞARAN DÜZGÜN’ÜN “ÖKSÜZ ATLAR ÜLKESİNDE” ROMANI GÜNEY LEFKOŞA’DA TANITILDI
Bizden sonra geleceklere ödenemez borçlar bırakmak belediyecilik değildir.
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu