49,1744$%0,07
55,4277€%0,45
65,3483£%0,62
6.588,68%0,72
10.819,00%0,45
฿%
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, nesillerin insani değerleri en üst seviyede taşıyacak şekilde gelişmelerini istediklerini belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığından verilen bilgiye göre, KKTC Kız İzci Örgütü Derneği yetkilileri, 22 Şubat İzci Düşünce Günü dolayısıyla Milli eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu ziyaret etti.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, kabulde, izcilik faaliyetlerinin gençlerin karakter gelişimine, liderlik becerilerinin kazanılmasına ve topluma olan duyarlılıklarının artmasına katkı sağlayan bir faaliyet olduğunu söyledi.

Akademik başarı ve diplomanın tek şart olarak görüldüğü bir düşüncenin hakim olduğunu ancak bunun yanılgı olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, izcilik faaliyetlerinin doğaya ve “orijinal yaşama” dönüşü hatırlatması açısından önemli olduğunu kaydetti.
Çavuşoğlu, “Bakanlığımızın bünyesinde bulunan İzcilik Birimi ile Derneğin çalışmalarını örtüştürerek, nesillerin sağlıklı, zihinsel ve bedensel becerileri gelişmiş ve insani değerleri en üst seviyede taşıyacak şekilde gelişmelerini istiyoruz.” dedi.
Gelecek nesillerin en donanımlı şekilde yetişmesi için her türlü katkıyı sağlamaya devam edeceklerini belirten Çavuşoğlu, bu alışkanlıkların daha geniş kitlelere yayılması için altyapıyı geliştirmek istediklerini söyledi.
Kız İzci Örgütü Derneği Başkanı Esen Bahadır da, 22 Şubat Dünya İzci Düşünce Günü’nün saygı, sevgi, iyilik, teşekkür, dostluk ve vefa gibi değerlerin hatırlatıldığı önemli bir gün olduğunu söyledi.
Bahadır, “Bizim için her bir bireyin eğitilmesi çok önemlidir. Biz dernek olarak çocuklarımızın sosyal, bedensel ve hayata dair becerilerini geliştirip, akademik başarılarını desteklemek için çalışıyoruz.” dedi.
Bu bağlamda, Bakan Çavuşoğlu’nun kendilerine büyük destek verdiğini belirten Bahadır, devam eden iş birliğinin devamının önemli olduğunu kaydetti.
Kabulde Bahadır, Nazım Çavuşoğlu’na, dernek tarafından hazırlanan ve temel izcilik bilgilerini içeren “İzci Liderinin Pusulası” isimli kitabı takdim etti.

Gümrük Vergileri Tarife (Değişiklik) Yasa Tasarısı Komitede görüşüldü
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168972 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57800 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50440 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48245 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41100 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası