49,0737$%0,08
55,2371€%-0,02
64,3655£%-0,02
6.634,84%0,64
10.873,00%0,31
฿%
Erzincan İliç’teki altın madeni sahasında gerçekleşen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı heyelan sonrasında başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 53 gün sonra gelişme yaşandı. 6 aydır altın madeninde çalıştığı öğrenilen 35 yaşındaki işçi Uğur Yıldız’ın cansız bedenine ulaşıldı.
İliç ilçesindeki bir maden ocağında 13 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen toprak kaymasında, toprak altında 9 işçi kalmıştı. Toprak altında kalan işçilere ulaşmak için çalışmalar sürdürülürken 53 gün sonra bugün ocağın manganez sahasında Uğur Yıldız’a ait olduğu tahmin edilen bir cesede ulaşıldı. Ceset savcının incelemesinin ardından otopsi için hastane morguna kaldırılacak.
6 AYDIR ALTIN MADENİ’NDE ÇALIŞIYORDU
Yıldız’ın kuzeni Doğukan Yıldız, ANKA Haber Ajansı’na verdiği bilgide, naaşın toprağın altından çıkarıldığını söyledi. Yıldız, 6 yıldır İliç’teki altın madeninde çalışıyordu.
MANGANEZ KISMINDA 2 KİŞİNİN DAHA CESEDİNİN OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR
Öte yandan maden ocağının manganez kısmında Uğur Yıldız ile birlikte 2 kişinin daha cesedinin olduğu tahmin edilirken arama çalışmalarına hız verildi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparsan Bayraktar da gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Bayraktar, açıklamasında şunları söyledi: “Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden 9 madenci kardeşimizi arama çalışmalarımızda bu akşam saatlerinde mangan ocağı olarak tabir edilen alanda bir işçi kardeşimize ulaştık. Diğer madencilerimiz için ekipler 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşimize Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum.”

Bakanlar Kurulu kararıyla 7 kişinin ihraç kararı kaldırıldı, 4 kişi yasaklı göçmen ilan edildi!
1
Cumhuriyetimizi mali olarak daha iyi bir noktaya getirmek en büyük sorumluluğumuz olmaya devam edecektir
42439 kez okundu
2
Bilim Kurulu Üyesi Şener: 4-5 farklı tipte virüsle mücadele ediyoruz
38379 kez okundu
3
Dünya alarma geçti! Çin’e kısıtlama getiriyorlar.
36338 kez okundu
4
Prof. Dr . Benter’in Buluşu Kalp Krizi Geçirenlere Umut Oldu
35786 kez okundu
5
Canaltay: “Tanınma gibi bir gailemiz yok, hazır değiliz…”
35490 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası