49,9627$%0,05
55,9963€%0,42
67,0943£%0,18
6.358,66%2,18
10.429,00%-1,62
฿%
KKTC İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Hasan Y. Işık, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) parlamenter seçimleri için Kıbrıs Türklerinin kendi parlamenterlerini ayrı olarak seçmeleri için “hiçbir girişimde” bulunmadığını belirtti ve bunun “haksız” ve “adaletsiz” bir politika olarak nitelendirdi.
“AB’nin Kıbrıs Rumlarını tek taraflı olarak birliğe alarak Kıbrıs’ta çözümsüzlüğü mühürlediğini” savunan Işık, AB’yi Kıbrıs Türk halkının 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nden doğan haklarını teslim etmeye çağırdı.
Hasan Y. Işık, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “AB üyeleri Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti ile daima ‘tam dayanışma’ içinde olan ve ‘Kıbrıs’ta iki devletli çözüme’ karşı olan Avrupa Parlamentosu’nun, parlamenter seçimleri için Kıbrıs Türklerinin kendi parlamenterlerini ayrı olarak seçmeleri için hiçbir talep ve girişimleri olmaması 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ‘homojen Elen devleti” olarak kabul eden haksız ve adaletsiz bir politikadır.” ifadelerini kullandı.
Işık, “Derneğimiz, AB’ye; BM’de tescilli 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum ortaklığı devleti olduğunu önemle anımsatmaktadır. BM ve AB’nin ortaklık Cumhuriyeti’ne ‘homojen Elen devleti’ muamelesi yapması, kabul etmesi veya tanımasına bu Cumhuriyetin Anayasası ve uluslararası antlaşmalar izin vermemektedir.” dedi.


Cumhurbaşkanı Tatar: Müzakere sürecinin başlayabilmesi için herhangi bir ortak zemin yoktur”…
1
Cumhuriyetimizi mali olarak daha iyi bir noktaya getirmek en büyük sorumluluğumuz olmaya devam edecektir
42510 kez okundu
2
Bilim Kurulu Üyesi Şener: 4-5 farklı tipte virüsle mücadele ediyoruz
38448 kez okundu
3
Dünya alarma geçti! Çin’e kısıtlama getiriyorlar.
36406 kez okundu
4
Prof. Dr . Benter’in Buluşu Kalp Krizi Geçirenlere Umut Oldu
35856 kez okundu
5
Canaltay: “Tanınma gibi bir gailemiz yok, hazır değiliz…”
35560 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : UTANMA DUYGUSUNU NEREDE KAYBETTİK?
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Rusya ve Ukrayna açıklaması
Cyprus Mail gazetesinden Hristodulidis’in Maraş önerisine sert eleştiri
Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı seçimini İliyana Yotova kazandı
Yüksek Seçim Kurulundan Serdar Denktaş’ın iddialarına yanıt
Lapta sakini iş insanı Ercan Kardeşler’den LAÇ Belediyesi’ne asfalt tepkisi
HAKAN ORAN YAZDI : KALİTENİN VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRMENİN ADI LAÜ
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı