49,0737$%0,08
55,2371€%-0,02
64,3655£%-0,02
6.635,66%0,65
10.875,00%0,33
฿%
Mülteci Hakları Derneği, mültecilerin haklarına sahip çıkılması için çağrı yaptı.
Mülteci Hakları Derneği (MHD), mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik projeler geliştirmeye ve bu alandaki farkındalığı artırmaya devam edeceklerini kaydederek, çabalarına destek olma ve mültecilerin haklarına sahip çıkma çağrısında bulundu.
Dernek tarafından 20 Haziran Dünya Mülteci Günü dolayısıyla yayımlanan açıklamada, “Unutmayalım ki, her mülteci bir insan ve her insan, onurlu bir yaşamı hak eder.” denilerek, Dünya Mülteci Günü’nde mültecilere daha iyi bir gelecek sunmak adına toplum adım atmaya davet edildi.
Ortadoğu’da bitmeyen savaşlar ve çatışmaların milyonlarca insanın hayatını derinden etkilediği ve onları evlerini terk etmeye zorladığı, özellikle Filistin’deki krizin nesiller boyu süren acılara ve göçe neden olduğu kaydedilen açıklamada, mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirmek, temel insan haklarına ulaşabilmesini sağlamak ve korumak için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği kaydedildi.

“Mülteciler, savaş ve zulümden kaçarak güvenli bir yaşam arayışıyla yollara düşerken, sıklıkla temel haklarından mahrum bırakılmakta ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermektedirler.” denilen açıklamada, hükümetlere ve uluslararası topluma da mültecilere insan onuruna yaraşır bir yaşam sunma çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, her bireyin güvenli bir yaşam, barınma, sağlık hizmetleri ve eğitim hakkına sahip olması gerektiği vurgulanarak, mülteci çocukların eğitimi için de daha fazla kaynağa ihtiyaç duyulduğuna işaret edildi.
Açıklamada, gün kapsamında bir takım etkinliklerin de yapılacağı duyurularak, bu etkinlikler şöyle sıralandı:
“20 Haziran: Film gösterimi, Gave/Girne,
27 Haziran: ‘Irkçılık Karşıtı Ağ’ – Çevrimiçi toplantı,
29 Haziran: ‘Deniz Tekin Şarkı Yazma Atölyesi’, Rüstem Kitabevi/Lefkoşa,
29 Haziran: Deniz Tekin Konseri, Rüstem Kitabevi/ Lefkoşa”

DAÜ’den Görme Engelli Çocuklara Özel Pizza Yapımı Atölyesi
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168963 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57791 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50431 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48235 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41091 kez okundu
HAKAN ORAN YAZDI : SANDIK BAŞINDA 10/10/10 KURALI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki
İBRAHİM ERBİLDİM: “MAKAM İÇİN DEĞİL, LAÇ’I DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN GELİYORUM”
İran’da ABD ve İsrail bağlantılı olduğu öne sürülen terör merkezleri çökertildi
Avustralya başbakanı Albanese’den yapay zekanın kontrolünün insanlarda kalması çağrısı
suudi arabistan çin öncülüğündeki mbridge platformundan çekildi
Berlin eyalet meclisi seçiminde başbakanlığa Elif Eralp’i aday gösteren Sol Parti birinci oldu
Bm genel kurulu’nun 81. oturumu yarın New York’ta başlıyor
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 101,78 dolara geriledi
Avrupa Birliği veri kurumundan Google’a 403 milyon euro para cezası