49,6090$%0,08
55,5785€%-0,14
66,4170£%-0,14
6.384,76%-0,62
10.548,00%-0,08
฿%
Mülteci Hakları Derneği, mültecilerin haklarına sahip çıkılması için çağrı yaptı.
Mülteci Hakları Derneği (MHD), mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik projeler geliştirmeye ve bu alandaki farkındalığı artırmaya devam edeceklerini kaydederek, çabalarına destek olma ve mültecilerin haklarına sahip çıkma çağrısında bulundu.
Dernek tarafından 20 Haziran Dünya Mülteci Günü dolayısıyla yayımlanan açıklamada, “Unutmayalım ki, her mülteci bir insan ve her insan, onurlu bir yaşamı hak eder.” denilerek, Dünya Mülteci Günü’nde mültecilere daha iyi bir gelecek sunmak adına toplum adım atmaya davet edildi.
Ortadoğu’da bitmeyen savaşlar ve çatışmaların milyonlarca insanın hayatını derinden etkilediği ve onları evlerini terk etmeye zorladığı, özellikle Filistin’deki krizin nesiller boyu süren acılara ve göçe neden olduğu kaydedilen açıklamada, mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirmek, temel insan haklarına ulaşabilmesini sağlamak ve korumak için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği kaydedildi.

“Mülteciler, savaş ve zulümden kaçarak güvenli bir yaşam arayışıyla yollara düşerken, sıklıkla temel haklarından mahrum bırakılmakta ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermektedirler.” denilen açıklamada, hükümetlere ve uluslararası topluma da mültecilere insan onuruna yaraşır bir yaşam sunma çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, her bireyin güvenli bir yaşam, barınma, sağlık hizmetleri ve eğitim hakkına sahip olması gerektiği vurgulanarak, mülteci çocukların eğitimi için de daha fazla kaynağa ihtiyaç duyulduğuna işaret edildi.
Açıklamada, gün kapsamında bir takım etkinliklerin de yapılacağı duyurularak, bu etkinlikler şöyle sıralandı:
“20 Haziran: Film gösterimi, Gave/Girne,
27 Haziran: ‘Irkçılık Karşıtı Ağ’ – Çevrimiçi toplantı,
29 Haziran: ‘Deniz Tekin Şarkı Yazma Atölyesi’, Rüstem Kitabevi/Lefkoşa,
29 Haziran: Deniz Tekin Konseri, Rüstem Kitabevi/ Lefkoşa”

DAÜ’den Görme Engelli Çocuklara Özel Pizza Yapımı Atölyesi
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168990 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57820 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50458 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48264 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41119 kez okundu
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
ÜSTEL6 ARALIK’TA DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ, İSTİKRARLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
EN ÇOK YAĞIŞ AKINCILAR’A DÜŞTÜ
BAKAN HÜSEYİN ÇAVUŞKADINLAR ÜLKEMİZİN ÜRETİM GÜCÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
KTOEÖS, TÜRK MAARİF KOLEJİ’NDEKİ GREVİ SONLANDIRDIĞINI AÇIKLADI
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR