DOLAR

34,1796$% 0.04

EURO

38,2404% 0.18

STERLİN

45,7787£% 0.19

GRAM ALTIN

2.899,50%-0,70

ÇEYREK ALTIN

4.913,00%-1,07

BİTCOİN

2189598฿%-2.45109

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Uzmanlar Velileri Uyardı: Öğrencilerin Öğrenmelerinin Önündeki En Büyük Engellerin Başında da Dijital Teknolojilere Olan Bağımlılık Geliyor

Uzmanlar Velileri Uyardı: Öğrencilerin Öğrenmelerinin Önündeki En Büyük Engellerin Başında da Dijital Teknolojilere Olan Bağımlılık Geliyor

Yaz tatilinin ardından okullar açıldı ve öğrenciler için ders zili çaldı. Öğrencilerin öğrenmelerinin önündeki en büyük engellerin başında da dijital teknolojilere olan bağımlılık geliyor.

Öğrencilerin dijital bağımlılığı üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınan eğitimci-yazar Dr. Feyyaz Öztop, velilere çocuklarını dijital bağımlılıktan korumaları konusunda uyarılarda bulundu.

Dr. Öztop yaptığı açıklama da “Akıllı telefon, tablet bilgisayar gibi teknolojik cihazlar günümüzde neredeyse her eve girmiş durumda. Keyif verdiği için de öğrencilerin bu cihazları aşırı kullanmaları bağımlılığa kadar gidebiliyor. Dijital bağımlılık ise öğrencilerin hayatlarına birçok yönden zarar verebiliyor. Aşırı ve kontrolsüz teknoloji kullanımının bireylerin ruh sağlığına, zihinsel sağlığına, göz sağlığına, eklem ve kaslarına, uyku ile beslenme durumlarına, sosyal ve gündelik yaşantılarına ve sayamadığım birçok konuda ciddi zararları olduğu bilinmektedir.

Hatta aşırı dijital araç kullanımı öğrencilerin hem evdeki hem de okuldaki öğrenme süreçlerini de olumsuz etkiliyor. Dijital araçlara bağımlı olan öğrenciler derslere dikkatini iyi veremiyorlar ve derslere iyi motive olamıyorlar. Dolayısıyla akademik performansları da düşük olabiliyor. Bu yüzden velilerimiz çocuklarını dijital bağımlılıktan korumak için gayret etmeliler” dedi.

Dr. Öztop, velilerin çocukları dijital bağımlılıktan korumaları için de bazı tavsiyelerde bulundu. Dr. Öztop “Velilerimiz çocuklarının dijital teknolojilere bağımlı olmalarını engellemeleri için öncelikle sağlıklı dijital teknoloji kullanımı konusunda kendileri bilinçli olmalılar, bu konularda çocuklarını iyi yönlendirebilmeliler ve çocuklarına iyi bir örnek olabilmeliler. Çünkü çocuklar bulundukları ortamda büyüklerinden ne görür ne duyarlarsa ve nasıl yönlendirilirse davranışlarını da o doğrultuda gerçekleştirmeye yatkındırlar. Ayrıca velilerimiz çocuklarına bazı kurallar koymalı ve onların teknoloji kullanımlarını kontrol etmeliler. Eğer çocuklar kontrol edilmediğini fark ederlerse dijital teknoloji cihazlarını keyif verdiği için gizli de olsa gereğinden fazla kullanmaya çalışabilirler. Hatta ders çalışmak için izin isteyip eğlence amaçlı kullanabilirler. Bunlara ilave olarak velilerimiz çocuklarının dünyasını ihmal etmemeliler. Onlara vakit ayırmalılar, ilgi göstermeliler ve onlara dijital teknolojileri kullanma dışında keyifli vakit geçirebilecekleri alternatifler sunmalılar.” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhuriyet Meclisi’nin, Onuncu Dönem, Dördüncü Yasama Yılı, Yarın Başlayacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0