DOLAR

32,8869$% 0.13

EURO

35,2351% -0.24

STERLİN

41,6788£% 0.21

GRAM ALTIN

2.452,74%-0,19

ÇEYREK ALTIN

3.991,00%-0,07

BİTCOİN

2021902฿%1.12587

a

AB İç Pazar Komiseri Thierry Breton Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulundu…

Avrupa Birliği’nin (AB) İç Pazar Komiseri Thierry Breton’un bölgedeki gezinin bir parçası olarak Güney Kıbrıs’ta da temaslarda bulunduğu ve bu çerçevede Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’le dün sabah başkanlık sarayında bir araya geldiği belirtildi.

Hristodulidis ile Breton arasındaki görüşmede savunma sanayi konuları ile AB’nin Güney Kıbrıs’ın savunma sanayisine nasıl destek olabileceğinin ele alındığını yazan Haravgi gazetesi, görüşmede önümüzdeki hafta Avrupa Konseyi’nde yapılacak görüşme ışığında savunma sanayi konusu ile enerji güvenliği konularının ele alındığını belirtti.

Gazeteye göre, Rum Başkanlık Sarayı “X” platformunda yaptığı paylaşımda, görüşmede, AB’nin savunma, güvenlik ve enerji konusundaki stratejik özerkliğine ilişkin ihtiyacın ortaya çıktığını ve bu çerçevede Güney Kıbrıs’ta yapılacak somut projelerin ele alındığını ifade etti.

Breton ise “X” plaftormunda paylaştığı video mesajında “Kıbrıs’ın benzersiz konumunun savunma veya enerji tedarikiyle ilgili olarak, özellikle mevcut jeopolitik ortamda özel bir öneme sahip olduğunu” dile getirdi.

Breton “son yıllarda doğal gaz yatakları keşfedilmesinin Kıbrıs’ın bölgedeki rolünü yükselttiğini” de dile getirdi.

Breton’un Güney Kıbrıs temasları çerçevesinde Enerji ve Savunma Bakanlarıyla da görüştüğünü yazan gazete, Breton’un Rum Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiyu’yla yaptığı görüşmede Rum Yönetimi’nin enerji politikası yanı sıra Avrupa ekonomisinin rekabet gücünün ele alındığını kaydetti.

Gazete, enerji bakanlığından yapılan açıklamaya dayanarak, Papanastasiyu’nun Breton’u bakanlığının stratejisi ve faaliyetleri konusunda bilgilendirdiğini ekledi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Natura Spa & Wellness, Uluslararası Yoga Günü’ne Özel Etkinlik Düzenledi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0