DOLAR

32,3157$% 0.2

EURO

35,1169% -0.05

STERLİN

41,0668£% 0.11

GRAM ALTIN

2.291,90%0,65

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%-0,34

BİTCOİN

2294418฿%3.57058

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Ataoğlu ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale’de yakılan meşalenin, istiklal mücadelesine ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna büyük ışık olduğunu belirtti.

Ataoğlu mesajında, “18 Mart, vatan topraklarını bin bir zorluk ve yokluğa rağmen, canları pahasına koruyan kahramanların, vatan sevgisinin ne demek olduğunu dünyaya gösterdiği şanlı bir tarihtir.” ifadelerini kullandı.

Tüm olumsuz koşullara rağmen, azim ve vatan sevgisiyle kazanılan bu zaferin, İstiklal Harbi’nin de zafere ulaştıracak mücadeleci ruhun güçlenmesine vesile olduğunu belirten Ataoğlu, Çanakkale’de yakılan meşalenin, istiklal mücadelesine ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna büyük ışık olduğunu ifade etti.

Ataoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“108 yıl önce bugün ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten büyük kahramanlar, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığını güçlü bir inançla ortaya koymuş, tüm dünyada bu milletin var oluş iradesinin yıkılamayacağını kanıtlamıştır.

Çanakkale Zaferi, sadece geçmişin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün de en güçlü ilham kaynaklarından biri olmaya devam edecektir.

Bizler de bu ilham ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, Anavatan Türkiye’nin güçlü desteği ile birlikte daha çok yüceltip, hak ettiği yerlerden daha iyi yerlere gelmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kadim toprakları canı pahasına koruyan kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0