DOLAR

32,4684$% -0.06

EURO

34,8200% -0.45

STERLİN

40,6386£% -0.4

GRAM ALTIN

2.450,82%0,61

ÇEYREK ALTIN

4.069,00%-0,15

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Ataoğlu turist rehberi kursunu ziyaret etti; “Turizmin en önemli bacaklarından biri, rehberlerdir”

Ataoğlu turist rehberi kursunu ziyaret etti; “Turizmin en önemli bacaklarından biri, rehberlerdir”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Turizm Tanitma ve Pazarlama Dairesi tarafindan düzenlenen 36’ncı dönem turist rehberi yetiştirme kursunu ziyaret ederek, eğitmen ve turist rehberliği eğitimi alan öğrencilere yönelik konuşma gerçekleştirdi.

Ataoğlu kurs ziyaretinde yaptığı konuşmasına, 6 Şubat tarihinde Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde, “melekler takımı” ile birlikte aynı otelde hayatlarını kaybeden turist rehber kafilesinin de bulunduğuna dikkati çekerek, “yaşamlarını, çocuklarımızla birlikte aynı otelde yitiren turist rehberi kardeşlerimiz de olmak üzere, çocuklarımıza, ve binlerce hayatlarını kaybedenlere, Tanrı’dan bir kez daha rahmet diliyorum, yakınlarına, ailelerine, sevdiklerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bir kez daha milletimizin başı sağolsun” diyerek sözlerine başladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,turizm organizasyonu içerisinde, turist rehberlerinin öneminin büyük olduğuna vurgu yaptı. Ataoğlu, “Ülkemizi ziyaret edecek olan misafirlerin, ülkeye geldikleri ilk andan, ülkeden ayrılacakları ana kadarki süre içerisinde, rehberlerimizin gösterecekleri ilgi ve alaka, turistlerin yeniden ülkemizi tercih etmelerinde büyük bir etken olacaktır” dedi.

“Elbetteki turizm organizasyonumuz içerisinde, acentelerimiz, otellerimiz, restorantlarımız da çok önemli bir yer kaplıyor. Bütün paydaşlar bir birlerine bağlı, birbirlerini tamamlayan unsurlardır. Ancak, rehberlerimiz, bire bir temaz halinde olmaları nedeniyle, gösterecekleri ilgi, alaka, bilgiyi aktarma şekli ve davranış biçimleri, gelen turistlerin hem yeniden ülkemizi ziyaret etmelerinde hem de pozitif reklam yaparak, tanıdıklarını da ülkemize gelmeleri konusundaki önerilerinde etken olacaktır” diye konuşan Ataoğlu, bu anlamda verilen kursları eksiksik bir şekilde takip ederek, iyi eğitim almalarının, ülke açısından da çok önemli olduğunun altını çizdi.

Ataoğlu, gerek kurslarda eğitim veren öğretmenlere, gerekse de Bakanlık personeline göstermiş oldukları özveriden dolayı teşekkür ederek, kursa katılanlara da başarılar diledi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Tatar:Bu acı asla unutulmayacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0