49,6008$%0,08
55,6747€%-0,11
66,4910£%0,21
6.567,04%-0,10
10.742,00%-0,19
฿%
Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti başkan ve temsilcileri Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği himayelerinde yapılan rutin toplantılar çerçevesinde yeniden bir araya geldi.
Yeşiller Partisi’nin ev sahipliğindeki toplantı Lefkoşa ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de yer aldı. Toplantıda Yeşiller Partisi’nin isteği üzerine “Kıbrıs sorununun çözüm şansını artırmak için önemli bir güven artırıcı tedbir olarak Kıbrıslı Rumların mülklerinin ‘gaspına’ son verilmesi” konusu görüşüldü. Demokrat Parti (DP) ortak bildiriyi onaylamadı.
Toplantı sonrası yayımlanan ortak açıklamada, parti temsilcilerinin, iki toplumun liderlerini, Kıbrıs sorununun BM çerçevesi ve kararlarıyla AB Müktesebatı ve uluslararası hukuk çerçevesinde barışçıl ve sürdürülebilir çözümüne yönelik müzakerelerin yeniden başlatılmasına teşvik etmek için fikir birliğinde oldukları kaydedildi.
Bir sonraki toplantı, Slovakya Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın katılımıyla 23 Ekim Çarşamba günü yapılacak. Stewart toplantıda konuk konuşmacı olarak yer alacak.

Partilerin bugünkü toplantısına KKTC’den Demokrat Parti (DP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) temsilcileri katılırken, Rum kesiminden AKEL, Yeşiller, DEPA, EDEK ve Birleşik Demokratlar temsilcileri toplantıda yer aldı.

Ünlü Komedyen Cem Yılmaz, Yakın Doğu Kampüsü İçerisinde Bulunan MOE Açık Hava Sahnesi’nde Hayranlarıyla Buluştu
1
Cumhurbaşkanı Tatar’dan ABD’ye tepki:Bu karar, Kıbrıs konusunun çözümüne katkı sağlamayacak
2168988 kez okundu
2
Savaşan: Küçük’ün İlkeleri Mücadelemize Işık Tutuyor
57818 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Tatar Londra’da
50456 kez okundu
4
Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı
48262 kez okundu
5
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı 48 Yaşında
41117 kez okundu
DOĞU AKDENİZ’DE EUNOMİA TATBİKATI BAŞLIYORYUNANİSTAN, FRANSA, İTALYA VE GKRY ORTAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYOR
TÜRKİYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI
Okan Donangil, UBP Lefkoşa Milletvekilliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı
KAMU BÜROKRASİSİNDE ORTAK DİL İÇİN KKTC YAZIM EŞ GÜDÜM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
ÜSTEL6 ARALIK’TA DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ, İSTİKRARLA HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
EN ÇOK YAĞIŞ AKINCILAR’A DÜŞTÜ
BAKAN HÜSEYİN ÇAVUŞKADINLAR ÜLKEMİZİN ÜRETİM GÜCÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
KTOEÖS, TÜRK MAARİF KOLEJİ’NDEKİ GREVİ SONLANDIRDIĞINI AÇIKLADI
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR
CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL SANAT DANIŞMANI RÜYA TANER İTALYA’DA KONSER SEZONUNUN AÇILIŞINI YAPIYOR