DOLAR

32,3790$% 0.18

EURO

35,1318% -0.01

STERLİN

41,0897£% 0.39

GRAM ALTIN

2.325,04%0,25

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%0,91

BİTCOİN

฿%

a
  • HABERALKIBRISLI
  • Kıbrıs
  • Berova:Maaş kesintilerinden gelecek 300 milyon TL’nin okullar ve hastanelerin güçlendirilmesine kullanılması çalışmamız var

Berova:Maaş kesintilerinden gelecek 300 milyon TL’nin okullar ve hastanelerin güçlendirilmesine kullanılması çalışmamız var

Doğal Afet ve Depremle İlgili Mevzuatın Düzenlenmesine İlişkin Oluşturulan Ad-Hoc Komite Başkanı Özdemir Berova, gelir kaleminin yönetilmesi için kurulacak komiteye sivil toplum örgütleri ve sendikalardan temsilcilerini belirlemelerini istediklerini açıkladı.
Ad Hoc Komite Başkanı UBP Milletvekili Özdemir Berova, BRT’de ‘17. Saat’ programına katılarak, bazı sendikalar ve sivil toplum örgütleriyle bugün gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çok hızlı karar verilen ve kısa sürede toplantıya çağrılan sendikaların bazılarının Başbakan ile yapılan toplantıya katılabildiğini söyleyen Berova, “Sanki bu yasa önerisi ve tasarısının bir maaş kesintisi olduğu yönünde sorulara muhatap oluyoruz. Ama bu yasa önerisinin içerisindeki gelir kalemlerinde maaş kesintileri sadece yüzde 30’unu kapsayacak. Eğer tüm kesimler bu konuda aynı görüşte olursa ve gönüllük esasına göre yapacağımızdan dolayı da kesinti için herhangi bir dilekçe vermeyeceklerse yüzde 30’unu kapsayacak” dedi.

Berova, sivil toplum örgütleri ve sendikalarının yüzde 30’luk gelir kaleminin kullanılmasıyla ilgili bir komitenin oluşturulması talebini bugünkü toplantıda gündeme getirdiklerini söyledi.

Özdemir Berova, “Komite’nin içerisinde sivil toplum örgütlerinden, ekonomik örgütler platformundan ve sendikalardan temsilci olmasını arzu etmişlerdi. Bu vesileyle de biz önerimizin içerisine böyle bir komitenin oluşturulacağını şuan itibarıyla genel hatları ile yazmıştık. Ancak bunun daha spesifik bir şekilde ifadelendirilebilmesi adına bu temsiliyetin kimlerden oluşacağının, sivil toplumdan gelecek olan temsilcilerin kişi bazında değil ama kurumsal bazda kimlerden oluşacağı elbette ki önemli. Muhalefet bu bağlamda sürekli olarak bir samimiyetsizlik içerisinde bu yasayı baltalama adına her konuda birtakım söylemlerde bulunuyor. Bu komite bağlamında da getirdiği söylemlerden bir tanesi evet sivil toplumu yazdınız oraya ama siz kendinize yakın STÖ temsilcilerini buraya atayacaksınız.Ve sözde, göstermelik bir şekilde sivil toplum içerisinde varmış havası yaratacaksınız. Bugün bizim paydaşlarla paylaştığımız. Oluşturulacak komiteye 2-3 belki çok zorlama ile 4 temsilcili bir katılım olması gerekir. Bunların hangi sendikalardan ve örgütlerden oluşacağını temsiliyetlerinin kimlerden oluşacağını belirlemelerini istedik. Biz de yasanın o maddesi içerisine isimleri yerleştirelim” dedi.

Sivil toplum örgütlerine ve sendikalara bugün verdikleri mesajın çok açık ve net olduğunu söyleyen Berova, “Komiteye yine bu paydaşları çağırmak suretiyle son gelişmeleri kendileri ile paylaşıp tekrardan görüşlerini alacağız” şeklinde konuştu.

Berova, özellikle maaş kesintilerinden gelecek olan kaynağın sadece okullar ve hastanaler için kullanılması yönünde şuan bir çalışmaları olduğunu da açıkladı.

Özdemir Berova, “Söz konusu çalışmalarımız Çarşamba günkü Ad-Hoc Komite toplantısına kadar devam edecek. Ve yasa önerisinin son şeklini vermiş olacağız. Ortada ciddi bir sorun vardır. Bu sorununun giderilebilmesi amacıyla siyaset ve politika yapmayı planlamıyoruz. Yoksa siyaset ve politikayı yapmak için hükümet olarak elimizde argümanlarımız var. Bu enstrümanlarımızı da kullanamayacak durumda değiliz.Kullanabiliriz. Ama bizim şuanda istediğimiz husus ortaya çıkan gerçekler ışığında el ele, gönül gönüle ilgili alanlardaki eksiklerimizi biran önce tamamlayabilmek için kaynak oluşturmaktır” dedi. BRT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0